10 Μαΐ 2012

Υπέρ του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών ο κ. Ομπάμα


Άλλαξε τη γνώμη του

Υπέρ του LBTIQ γάμου τάσσεται ανοιχτά ο Μπαράκ Ομπάμα

Ουάσινγκτον
Σαφή θέση υπέρ του γάμου των LBTIQ πήρε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο ABC ανοίγοντας ένα θέμα που διχάζει την κοινωνία των Ην. Πολιτειών και φαίνεται ότι θα τεθεί στην προεκλογική εκστρατεία των επόμενων μηνών.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των Ην. Πολιτειών που τάσσεται υπέρ του LBTIQ γάμου. Στο παρελθόν ο Λευκός Οίκος αρκούνταν να ανακοινώσει ότι η θέση του Ομπάμα για το θέμα «εξελίσσεται».

«Είναι σημαντικό για εμένα να δηλώσω ότι πιστεύω πως τα LBTIQ ζευγάρια θα πρέπει να μπορούν να τελούν γάμους», επισήμανε στη συνέντευξή του.

«Δίστασα πάνω στο θέμα», είπε σε άλλο σημείο, «εν μέρει γιατί νόμισα ότι το Σύμφωνο Συμβίωσης αρκούσε. Τώρα είναι σημαντικό για εμένα προσωπικά να βγω μπροστά και να επιβεβαιώσω ότι τα LBTIQ ζευγάρια θα έπρεπε να τελούν γάμους».

Πάντως ο πρόεδρος των Ην. Πολιτειών διευκρίνισε ότι αυτή είναι η προσωπική του άποψη και ότι για το θέμα θα πρέπει να αποφασίζουν οι πολιτείες.

Οι δηλώσεις αυτές του Ομπάμα γίνονται λίγες ημέρες αφού ο αντιπρόεδρος των Ην. Πολιτειών Τζο Μπάιντεν είπε ότι αισθάνεται άνετα με τον LBTIQ γάμο.

Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, που τάσσονται γενικά κατά το γάμου, ο σχεδόν βέβαιος πλέον υποψήφιος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ τάσσεται σαφέστατα κατά του γάμου, επιμένοντας ότι πρόκειται μόνο για ένωση μεταξύ μίας γυναίκας και ενός άνδρα. Αυτό δηλώνουν κάποιες πολιτείες ενώ ορισμένες-οι έφταναν να ζητούν ακόμα και συνταγματική τροποποίηση που θα απαγορεύει τους LBTIQ γάμους.


Την είδηση την βρήκαμε στις 9.5.12 από την in.gr στην http://news.in.gr/world/article/?aid=1231195150