3 Μαΐ 2012

Η Εισαγγελία εστιάζει στους προαγωγούς και στους πελάτες A'


Η Εισαγγελία εστιάζει στους προαγωγούς και στους πελάτες, αντί στις εξαναγκαστικά εργαζόμενες του σεξ


Οι άνδρες που κατηγορούνται για ψάρεμα γυναικών εργαζομένων του σεξ συνελήφθησαν για να προσαχθούν στο Μανχάταν τη Δευτέρα. Με ένα νόμο αυξημένων ποινών καταδικάστηκαν οι πελάτες: σε ένα έτος φυλάκισης, αντί των 3 μηνών που ίσχυε παλιότερα.

Δεν ήταν ακριβώς μια συνηθισμένη υπόθεση εξαναγκαστικής πορνείας: οι άνδρες που κατηγορούνται ως πρωτεργάτες καθώς ήταν ένας πατέρας και ο γιος του, μια ομάδα νταβατζίδων εξαναγκασμού των γυναικών που προωθούσε γυναίκες να εργαστούν στο σεξ, μοιράζοντας επαγγελματικές κάρτες σε ξενοδοχεία και σε κλάμπ στριπτίζ.

Στις γυναίκες έκαναν επώνυμο τατουάζ, αναγνωριστικό των προαγωγών, το ένα ήταν το “κ. Vee” για τον πατέρα και το “βασιλιάς Koby” για το γιο, στο Μανχάταν, δήλωσε η εισαγγελία. Μία γυναίκα, είχε ακόμη και τατουάζ με γραμμωτό κώδικα.

Αλλά αυτό που κάνει την υπόθεση να είναι αξιοσημείωτη δεν είναι το πώς αυτή η επιχείρηση λειτουργεί, αλλά το πώς διώκονται οι άνδρες. Το γραφείο υπεράσπισης του Μανχάταν το απασχολεί το να δωθεί ένα τέλος στις εργαζόμενς της εξαναγκαστικής σωματεμπορίας, έτσι την πρόσθεσε μια μεγαλύτερη ποινή στο Ποινικό Κώδικα της Νέας Υόρκης πριν από πέντε χρόνια, που βοηθά να επαναπροσδιοριστεί το πώς οι διωκτικές αρχές προσεγγίζουν την οργανωμένη εξαναγκαστική εργασία στο σεξ.

Υπάρχει πλήρης αποχή από τις διώξεις δεκαετιών για, τις εργαζόμενες του σεξ οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη, αλλά αντιμετωπίζονται ως θύματα των νταβατζήδων, και προσφέρει υπηρεσίες για να τις βοηθήσει να χτίσουν μια νέα ζωή.

Σύμφωνα με τις παλιές ποινές, οι προαγωγοί αντιμετώπιζαν συνήθως έως 15 χρόνια στη φυλακή για την προώθηση σε πορνεία μιας ενήλικης. Η νεότερη ποινή για εξαναγκαστική τη σωματεμπορία φέρει ως μέγιστη ποινή τα 25 έτη. Επίσης, βάσει του νέου νόμου, οι πελάτες που πληρώνουν ενήλικες εξαναγκαστικά εργαζόμενες του σεξ αντιμετωπίζουν μέχρι ενός έτους φυλάκιση, αντί των 3 μηνών που ίσχυε παλιότερα.

Τη Δευτέρα, 14 άνδρες, συμπεριλαμβανομένου ενός γιατρού, ενός ιδιοκτήτη μιας εταιρείας διαδικτυακής πώλησης εισιτηρίων και του θυρωρού μιας εταιρείας παραγωγής ταινιών, οι οποίοι προσήχθησαν με την κατηγορία της προαγωγής εργαζόμενων του σεξ. Οι περισσότεροι είχαν την ευκαιρία να δηλώσουν ένοχοι για συμπεριφορά προστάτη-προαγωγού, που είναι παράνομη, δύο αποδέχθηκαν την ευκαιρία.

O Cyrus R. Vance. Junior, δικηγόρος του Μανχάταν, είπε πως το γραφείο του έχει υιοθετήσει τη νέα προσέγγιση του νόμου, εφόσον υποστηρίζεται από εκείνες-ους που βλέπουν τη βάναυση καταπίεση των γυναικών ως καθοριστικό στοιχείο εμπορίου το εμπόριο του σεξ.

"Οι γυναίκες αυτές ουσιαστικά ζουν ως σκλάβες των προαγωγών", είπε ο κ. Vance. "Αυτές είναι θλιβερές υποθέσεις. Αυτές είναι γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια".

Ένας ομοσπονδιακός νόμος που τέθηκε σε ισχύ το 2000 επιτέθηκε στη εξαναγκαστική σωματεμπορία. Αλλά σε γενικές γραμμές, κάποια πρέπει να μετακομίσει πέρα ​​από τα σύνορα μιας χώρας με σκοπό την εξαναγκαστική πορνεία για να μην έχουν δικαιοδοσία οι ομοσπονδιακές εισαγγελίες.

Ο νόμος που πέρασε στην Albany το 2007 δεν έχει τέτοιο περιορισμό. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σεξουαλική εκμετάλλευση από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ένας νταβατζής για να ελέγξει μια εκδιδόμενη. Το κατώτατο όριο της εκμετάλευσης μπορεί να επιτευχθεί με εάν ο προαγωγός ενστάλαξε το φόβο ενός ξυλοδαρμού, αλλά και πιο λεπτές μορφές εκφοβισμού, όπως η διάδοση μυστικού που θα μπορούσε να υποβάλει τη γυναίκα σε γελοιοποίηση ή να κάνει οτιδήποτε που να "υπολογίζεται ως ζημιά" στην κατάσταση της υγείας, της ασφάλειας ή της μετανάστευσης των γυναικών εργαζομένων του σεξ.

"Ένα πράγμα που μάθαμε από τις γυναίκες που έχουν εξαναγκαστεί να εργαστούν στο σεξ είναι ότι είναι πολύ εύκολο να μπούν, αλλά πολύ δύσκολο να βγούν από τον εξαναγκσμό", δήλωσε η Norma Ramos, εκτελεστική διευθύντρια του Συνασπισμού κατά της Εξαναγκαστικής Εμπορίας Γυναικών.

Για να βρεθείτε στο δεύτερο μέρος πατήστε εδώ


Την είδηση (και την φωτογραφία) την βρήκαμε στις 2.4.12 και την μεταφράσαμε από την nytimes.com γραμμένη από τον Russ Buettner στην http://www.nytimes.com/2012/05/03/nyregion/manhattan-prosecutors-focus-on-pimps-instead-of-prostitutes.html?_r=2&smid=tw-nytimes&seid=auto