2 Απρ 2011

Ο Καναδάς θα βοηθήσει οικονομικά τις Lbtiq αιτούσες άσυλο

Ο Καναδάς θα βοηθήσει οικονομικά τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς αιτούσες άσυλο

Ένα πρόγραμμα για να βοηθήσει τις αιτούσες άσυλο που διώκονται λόγω της σεξουαλικότητάς τις έχει ξεκινήσει στον Καναδά.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Jason Kenney είπε πως το υποργείου του - Ιθαγένειας και Μετανάστευσης του Καναδά - θα δώσει χρηματική επιχορήγηση για να βοηθήσει τις πρόσφυγες στη μετεγκατάστασή τις.

Θα συνεργαστεί με την Rainbow Επιτροπή Προσφυγιάς ώστε να μοιραστεί το κόστος της χορηγίας των Lbtiq προσφύγων από το εξωτερικό στον Καναδά.

Το υπουργείο θα παρέχει 100.000 δολάρια σε βοήθεια για την κάλυψη τριών μηνών στήριξη του εισοδήματος στις πρόσφυγες κατά την άφιξή τις στον Καναδά, ενώ η επιτροπή Rainbow θα προσφέρει υπηρεσίες προσανατολισμού, στέγης, τροφής και άλλες βασικές ανάγκες, ανέφερε η εφημερίδα Toronto Star.

"Τα χρήματα αυτά αποτελούν ένα ευπρόσδεκτο πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης που αντιμετωπίζουν οι Lbtiq σε όλο τον κόσμο, τη στιγμή που 77 χώρες εξακολουθούν να ποινικοποιούν την λεσβιοσύνη και πέντε να επιβάλλουν τη θανατική ποινή," είπε η Helen Kennedy, διευθύντρια της Egale του Καναδά, στην εφημερίδα The Star.

"Η επιτροπή Rainbow θα παρέχει αποφασιστική υποστήριξη στις αιτούσες άσυλο που προσπαθούν να ξεφύγουν λεσβοφοβικές αμφιφοβικές και τρανσφοβικές διώξεις στις χώρες καταγωγής τις".


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.3.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8204