30 Απρ 2011

Στη λεσβία Silvia Garcia αρνήθηκαν αγωγή γονιμότητας

Σε Ισπανίδα λεσβία αρνήθηκαν αγωγή γονιμότητας

Στη Silvia Garcia είπαν πως “δεν πληροί τις προϋποθέσεις" για θεραπεία γονιμοποίησης με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ισπανίας
Μια λεσβία στην Ισπανία, που θέλει να γίνει μητέρα απερρήφθει από την διαδικασία αγωγής γονιμοποίησης, από το τοπικό νοσοκομείο, επειδή είναι λεσβία, σύμφωνα με την The Reader.es.

Η 30χρονη Silvia Garcia, σήμερα είναι χωρίς σχέση και επισκέφθηκε τοπικό νοσοκομείο στην Asturias για αγωγή γονιμότητας.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος γονιμότητας της είπε πως βρισκόταν "υπό τις διαταγές" της περιφερειακής αρχής και δεν μπορούσε να προσφέρει την αγωγή γονιμότητας σε ετερό γυναίκες χωρίς σχέση ή λεσβίες.

Στην κα. Garcia είπαν πως αν δεν είχε ένα στείρο σύζυγο, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για αγωγή γονιμότητας με το εθνικό σύστημα υγείας της Ισπανίας και πως θα μπορούσε να διενεργήσει την διαδικασία γονιμότητας ιδιωτικώς.

Η άρνηση στην αγωγή γονιμότητας συνέβη και σε άλλες λεσβίες της περιοχής

Η υπουργίνα Υγείας της Ισπανίας, Leire Pajín, αρνήθηκε πως το σύστημα εισάγει δυσμενή διάκριση. Είπε ότι το εθνικό σύστημα υγείας “δεν εισάγει διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού”.

Η κα. Garcia ακολουθεί αυτήν την περίοδο νομικές διαδικασίες, λέγοντας ότι είναι “δικαίωμα κάθε γυναίκας να κάνει παιδιά".


Την είδηση την βρήκαμε στις 28.4.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8294