3 Απρ 2011

Κλινικές γονιμότητας μόνο για λεσβίες

Λεσβίες θύμωσαν κάποιες χριστιανές με τη δημιουργία κλινικών γονιμότητας για λεσβίες

Όμως, το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι είναι μια νόμιμη επιχείρηση η οποία επίσης νομίμως αποφάσισε να διαφημίσει την κλινική γονιμότητας για λεσβιακά ζευγάρια - εφ 'όσον αυτή δεν αρνείται να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε μια ετερό πελάτισα.

"Ο νόμος είναι πολύ σαφής: κάποια που παρέχει υπηρεσίες δεν μπορεί να αρνηθεί να παράσχει τις υπηρεσίες της σε κάποια στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μπορει η επιχείρηση να εμφανίζεται στην αγορά ως μια κλινική γονιμότητας για λεσβιακά ζευγάρια", δήλωσε η επροσώπισα του υπουργείου στην εφημερίδα Daily Mail.

"Ωστόσο, αν ετερό ζευγάρι ζητήσει την υπηρεσία της κλινικής, αυτή δεν θα είναι σε θέση να αρνηθεί να τις υπηρεσίες της”.

Η Natalie Drew δήλωσε στην Daily Mail: "Έρευνα που κάναμε έδειξε πως οι περισσότερες λεσβίες είχαν κακές εμπειρίες. Πολλές από τις αιτήσεις, δηλώσεις που πρέπει να συμπληρωθούν δεν έχουν προσαρμοστεί έτσι συνεχίζουν να αναφέρονται στον σύζυγο. Μια κυρία με την οποία μιλήσαμε μαζί της είχε πρόβλημα σύλληψης, αλλά της είπαν ότι δεν είχε.

"Οι περισσότερες γιατρίνες προσπαθούν σταδιακά, αλλά ακόμη αναφέρονται σε εκείνη που φέρει το παιδί και όχι στη συντρόφισα, κάτι που κάνει τις συντρόφισες να νιώθουν πως αποκλείονται".

"Ορισμένα ζευγάρια ξόδευαν χιλιάδες λίρες για να περάσουν από τη διαδικασία και δεν προχωρούσαν”, πρόσθεσε η κα. Drew. "Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να λειτουργεί ως μεσάζοντας και όπου τα ζευγάρια μπορούν να συναντηθούν αν το θελήσουν πρόσωπο -με-πρόσωπο με τους δότες για να εργαστούν στο πως θα γίνουν όλες οι διαδικασίες.

"Θέλουμε επίσης να γλυτώσουμε εκείνες που θέλουν να έχουν παιδιά από το να πρέπει να εξηγήσουν την κατάστασή τις, ότι είναι λεσβίες και χρειάζονται ένα δότη".


Την είδηση την βρήκαμε στις 23.3.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8204