23 Απρ 2011

Αθλητικές Ενώσεις κατά των Lbtiq διακρίσεων

Εκατοντάδες διακεκριμένα αθλητικά σωματεία της Αγγλίας έχουν υπογράψει την κυβερνηστική Χάρτα Δράσης, η οποία αποσκοπεί να καταστήσει την άθληση ένα φιλόξενο περιβάλλον για όλες τις LBT.

Ένωση Βόλεϊ Αγγλίας, Επαγγελματίες Τενίστριες της Αγγλίας, Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ενώσεων, η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστριών και 14 Ενώσεις Ράγκμπι, συμπεριλαμβανομένων των Huddersfield Giants, Bradford Bulls, Celtic Crusaders, Harlequins και Leeds Rhinos είναι οι τελευταίες να υπέγραψαν τη Χάρτα.

Η εκστρατεία αποσκοπεί στην προώθηση ιδιοτήτων, όπως η δικαιοσύνη και η ισότητα, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια σε όλες τις πτυχές του περιβάλλοντος της άθλησης, από τις οπαδούς στις παίκτριες, έτσι ώστε όλα τα αθλήματα να αποβάλλουν την κακποίηση κατά των Lbtiq

Οι αθλητικές ένωσεις με την υπογραφή της Χάρτας δείχνουν τη δέσμευσή τις να βοηθήσουν στην εξάλειψη των διακρίσεων σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού.

Richard Lewis, Πρόεδρος της RFL, δήλωσε: "Στην RFL έχουμε δεσμευτεί για την εξάλειψη κάθε ίχνους διάκρισης.

"Η RFL είναι περήφανη που έδειξε τη δέσμευσή της για τερματισμό της λεσβοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσφοβίας στον αθλητισμό με την υπογραφή της Χάρτας των Lbtiq και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά, μπορούμε όλες να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα και να εξαλείψουμε όλες τις μορφές των διακρίσεων στο χώρο τής άθλησης.

"Είναι υπέροχο να βλέπουμε όλες τις ενώσεις να δείχνουν την προσήλωσή τις σε αυτή την μάχη. Η πρόκληση για εμάς τώρα είναι να μην επαναπαυθούμε στις δάφνες μας, αλλά να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πλήρη ισότητα με προγράμματα ποικιλομορφίας-διαφορετικότητας και να συνεχίσουμε την εντυπωσιακή πρόοδο που έχουμε σημειώσει τις τελευταίες χρονιές".

Η υπουργίνα Ισότητας Lynne Featherstone, δήλωσε: "Η άθληση πρέπει να σχετίζεται με το τι μπορείς να κάνεις, όχι με το ποιά είσαι. Όμως, πάρα πολλές λεσβίες, αμφισεξουαλικές και τρανς αισθάνονται ότι στον αθλητικό χώρο δεν είναι ένας χώρος όπου οι ίδιες μπορούν να βρίκσονται, πως οι προκαταλήψεις και οι διακρίσεις σημαίνουν πως η σεξουαλικότητά τις θα πάντα κάτι για το οποίο θα συζητούν περισσότερο από ότι η ικανότητά τις με με την μπάλα, το μπαστούνι ή την ρακέτα.

"Η λεσβοφοβία, αμφιφοβία και τρανσφοβία δεν έχει καμία θέση στην άθληση και είμαι ευτυχής που τόσες πολλές αθλητικές οργανώσεις στηρίζουν την εκστρατεία μας για να εξαλείψουμε όλα τα επίπεδα, από τα τοπικά πάρκα ως και τα Ολυμπιακά στάδια".


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.4.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8283