22 Απρ 2011

Σύλληψη έγινε στην υπόθεση Janet Jenkins κατά Lisa Miller

Σύλληψη έγινε στην υπόθεση Jenkins κατά Miller

Burlington, όπως ακριβώς αναφέρεται στην ιστοσελίδα Rutland (συνδρομητική ιστοσελίδα), υπήρξε μια σύλληψη στην υπόθεση δύο λεσβιών που είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, η Janet Jenkins και η Lisa Miller, και απέκτησαν μια κόρη, την Isabella Jenkis-Miller. Η Lisa δεν συμμορφώθηκε με τη δικαστική εντολή να μεταφέρει την επιμέλεια της Isabella στην Janet την 1η Ιανουαρίου 2010.

Η Janet Jenkins εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση από το σπίτι της στη Βερμόντ:
"Είμαι ευγνώμων για την επιβολή του νόμου που εργάστηκε τόσο σκληρά για την εξεύρεση της κόρης μου, καθώς και στην δικηγορίνα μου, Sarah Star. Ξέρω πολύ λίγα για την εξεύρεση, αλλά ελπίζω πραγματικά ότι αυτή σημαίνει πως η Isabella είναι ασφαλής και καλά. Ανυπομονώ να της παρέχω ένα ασφαλές σπίτι και να είναι μαζί μου πολύ σύντομα".

Η δικηγορίνα Sarah Star από τη Middlebury, η οποία έχει εκπροσωπεί την Janet, είπε, "Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για αυτό. Η Janet είναι πολύ ικανοποιημένη και οι δύο ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση της επαναφοράς της Isabella στο σπίτι. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αφήσουμε την επιβολή του νόμου να κάνει τη δουλειά της, και αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα βήματα".


Την είδηση την βρήκαμε στις 22.4.11 και την μεταφράσαμε από την Lambda Legal στην http://www.lambdalegal.org/news/pr/vt_20110422_arrest-made-in-miller-jenkins.html