28 Απρ 2011

Η λεσβία Rachel Maddow καλεί τις λεσβίες να εκ-δηλωθούν δημόσια

Η παρουσιάστρια ειδήσεων Rachel Maddow καλεί όλες τις λεσβίες να εκ-δηλωθούν δημόσια.

Μια ανοιχτά λεσβία παρουσιάστρια ειδήσεων στις Ην. Πολιτείες δήλωσε, πως οι λεσβίες που εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν την "ευθύνη" να εκδηλωθούν δημόσια, σε συνέντευξη της στη Guardian, η Rachel Maddow, μία από τις πλέον διακεκριμένες παρουσιάστριες ειδήσεων των Ην. Πολιτειών, είπε στην Hadley Freeman: "Είμαι σίγουρη ότι άλλες εργαζόμενες λεσβίες έχουν εξετάσει τις αιτίες που κάνουν αυτό που κάνουν, αλλά θεωρώ πως αν είσαι λεσβία έχεις την ευθύνη να εκ-δηλωθείς δημόσια".

Η κα Maddow, που έχει την εκπομπή The Rachel Maddow Show στο ειδησεογραφικό κανάλι MSNBC, είναι μία από τις ελάχιστες ανοιχτά λεσβίες παρουσιάστριες ειδήσεων στις Ην. Πολιτείες.

Ορισμένες σχολίασαν ότι η κα Maddow θα μπορούσε να αναφέρεται στο συναδελφό της Anderson Cooper, ο οποίος ευρέως θεωρείται πως είναι γκέι, αλλά ποτέ δεν έχει εκ-δηλωθεί δημόσια. Η κα Maddow το αρνήθηκε στην ιστοσελίδα της: "Σε αυτή την συνέντευξη, εγώ δεν μιλούσα για τον Anderson Cooper", έγραψε.

"Αν και η κριτική προς τον κ. Κούπερ εννοείθηκε από την Guardian και συζητήθηκε παντού - δεν έκανα κριτική στη συνέντευξη, ούτε την υπονόησα, ούτε είναι αυτό που πιστεύω"

Στο άρθρο, η Freeman επίσης σε σχολίασε πως η εικόνα της κας Maddow είναι πηγή έμπνευσης για όλες τις λεσβίες και ετερό γυναίκες.

“Με τα κοντά καστανά μαλλιά και το κομψό, αν και άχαρο σώμα της, αυτή είναι μια προκλητική διάψευση των ξανθών κουρεμένων που κυριαρχούν στα τηλεοπτικά κάνάλια των Ην. Πολιτειών", γράφει.

Αυτό έγινε αφότου η λεσβία ραδιοτηλεοπτική παραγωγός Claire Balding δήλωσε στην Daily Mail πως η δημόσια εκ-δήλωσή της την έκανε «πολύ μικρότερη απειλή» για τις γυναίκες θεάτριες.

“Είναι αστείος ο τρόπος με τον οποίο οι γυναίκες βλέπουν τις σειρές, επειδή δεν τις αρέσει να σκέφτονται πως οι γυναίκες (που παίζουν) ίσως “κλέψουν” τους συζύγους τις”, είπε.

“Προσωπικά, είμαι μια πολύ καλή τηλεοπτική παραγωγός ώστε να μην κρύβω ποια είμαι".


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.4.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8291