25 Απρ 2011

H λεσβία βουλευτίνα, Anna Paola Concia, δέχτηκε λεσβοφοβία

Ιταλία: H λεσβία βουλευτίνα, Anna Paola Concia, και η συντρόφισά της προσβλήθηκαν στο κέντρο της Ρώμης

Ρώμη, Μια λεσβία κεντροαριστερή μέλος του ιταλικού κοινοβουλίου και η συντρόφισά δέχτηκαν προσβολή την Πέμπτη, καθώς περπατούσαν χέρι-χέρι σε μια δημοφιλή εμπορική οδό στο κέντρο της Ρώμης. Το συμβάν καταδικάστηκε από τις πολιτικίνες και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Ένας άνδρας περίπου 35 ετών άρχισε να φωνάζει: "Γαμημένες λεσβίες, που θα έπρεπε να σας έχουν στείλει στους φούρνους!" δήλωσε η κα. Anna Paola Concia στην Adnkronos.

Η κα. Concia είπε πως από το σύνολο των πολλών περαστικών στη Campo Marzio κοντά στο ιταλικό κοινοβούλιο, μόνο μία γυναίκα και ο συντηρητικός πολιτικός, Antonino Lo Presti, υπερασπίστηκαν την ίδια και την συντρόφισά της.

Κάποιες στάθηκαν ακόμη και υπέρ του «λεσβοφοβικού» άνδρα, είπε, προσθέτοντας πως δεν ήταν η πρώτη φορά που την προσέβαλαν δημοσίως.

"Αλλά αυτή η φορά ήταν η πιο βίαια επιθετική - Μπορούσα να αισθανθώ την περιφρόνηση του άνδρα αυτού. Γιατί θα πρέπει να αποδεχτώ αυτές τις προσβολές;" είπε η κα. Concia, η οποία εισήγαγε ένα νομοσχέδιο κατά της λεσβοφοβίας στο ιταλικό κοινοβούλιο που απέτυχε να γίνει νόμος.

Η ΜΚΟ Archilesbian της Ιταλίας σύνδεσης καταδίκασε άμεσα το περιστατικό.
"Αυτή είναι μια προσβολή κατά του Κοινοβουλίου της Ιταλίας και της μάχης για την ισότητα και τη δικαιοσύνη για τις Lbtiq στην Ιταλία", ανέφερε σε δελτίο τύπου της.

Οι πολιτικίνες από όλο το πολιτικό φάσμα εξέφρασαν την αλληλεγγύη καθώς επίσης και τη λύπη τις για τις προσβολές προς την κα. Concia.

"Εκφράζω την εκπεφρασμένη αλληλεγγύη μου στο θύμα μιας αισχρής και χυδαίας μισαλλοδοξίας, η οποία πρέπει να καταδικαστεί ανεπιφύλακτα", είπε ο ομιλητής της Ιταλικής Γερουσίας Renato Schifani.


Την είδηση την βρήκαμε στις 21.4.11 και την μεταφράσαμε από την Adnkronos στην http://www.adnkronos.com/IGN/Aki/English/CultureAndMedia/Italy-Lesbian-MP-and-partner-insulted-in-central-Rome_311931070995.html