10 Απρ 2011

9.000.000 Lbtiq στις Ην. Πολιτείες

Το UCLA λέει πως 9 εκατομμύρια ανθρώπων από τις Ην. Πολιτείες προσδιορίζονται ως Lgbt.

Έως και εννέα εκατομμύρια πολίτισες των Ην. Πολιτειών αυτοπροσδιορίζονται ως Lbt, μια μελέτη από το UCLA αξιώσεις.

Η μελέτη, που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Williams στη νομική σχολή του UCLA και κυκλοφόρησε σήμερα, λέει πως 3,5% των ενηλίκων των Ην. Πολιτειών, προσδιορίζονται ως λεσβίες, γκέι ή αμφισεξουαλικές, ενώ μόλις 0,3% προσδιορίζονται ως τρανς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα LA Times, τα πορίσματα δείχνουν επίσης ότι οι αμφισεξουαλικές αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του αριθμού αυτού, με 1,8% του πληθυσμού των ενηλίκων προσδιορίζονται έτσι - σε σύγκριση με το 1,7% που προσδιορίστηκαν ως λεσβίες ή γκέι.

Ο Gary Gates, που εργάστηκε για την έρευνα δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι ο αριθμός αυτός είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική εξασφάλιση της ισότητας.

"Τα θέματα του αριθμού", είπε. "Ένα ατυχές τμήμα του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι δεν μετράς πραγματικά αν δεν καταμετρηθείς. Οι Lbt εξακολουθούν να μην καταμετρώνται συνήθως στις Ην. Πολιτείες. Αυτό επιτρέπει στο νομοθετικό σώμα και όσες σεχεδιάζουν πολιτικές να πουν πως πραγματικά δεν πειράζει ιδιαίτερα, γιατί αν υπήρχαν (Lbt), θα τα είχαμε αυτά τα στοιχεία".


Την είδηση την βρήκαμε στις 8.4.11 και την μεταφράσαμε από Diva magazine στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#8235