3 Απρ 2011

Έλλειψη έρευνας για την υγεία των Lbtiq

Έκθεση: Έλλειψη έρευνας για την υγεία των Lgbtiq

Περισσότερες ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενες έρευνες πρέπει να διεξαχθούν για τα ζητήματα υγείας των Lgbtiq, σύμφωνα με νέα έκθεση από το Ινστιτούτο Ιατρικής, που δημοσιεύεται για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.

Σε απάντηση της έρευνας, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας NIH ανακοίνωσa ότι θα συνεργαστoούν με τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών ώστε "να αντιμετωπίσουν και να βελτιώσουν τη μεθοδολογία για τη συλλογή των στοιχείων της έρευνας σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου".

Οι Lbtiq υποφέρουν από ανισότητες στην υγεία ορισμένες από τις οποίες προέρχονται - είτε αυτές επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο - από μακροπρόθεσμες ελλείψεις στην υγειονομική περίθαλψη και το πολιτικό σύστημα.

Για παράδειγμα, η απαγόρευση του γάμου των λεσβιών σημαίνει ότι σε πολλές Lbtiq υπάρχει έλλειψη πρόσβασης σε ασφαλιστικό όμιλο υγείας, πολλοί φορείς ιατρικών υπηρεσιών εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν τις Lbtiq ασθενείς με ευαισθησία, πολλές ηλικιωμένες Lbtiq δεν έχουν παιδιά, έτσι δεν έχουν φροντίδα, ή μπορεί να στηριχθούν κυρίως σε φίλες, και λόγω της έλλειψης έρευνας, πολλές γιατρίνες δεν γνωρίζουν ότι Lbtiq έχουν ζητήματα υγείας που διαφέρουν από το γενικό πληθυσμό.

Επίσης, η έρευνα φέρεται στις Lgbtiq ως ένα ενιαίο σύνολο, ως μια ομοιογενή ομάδα, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι οι ομάδες της κοινότητας έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες και στην υγεία.

Η έκθεση που συντάχθηκε με βάση τα αποτελέσματα περισσοτέρων από 100 μελετών για την υγεία των Lgbtiq. Σοβαρά προβλήματα υγείας των Lbtiq περιλαμβάνουν την έλλειψη ασφάλισης υγείας, τα υψηλά ποσοστά στη ψυχική υγεία και τα θέματα χρήσης ουσιών, καθώς και αυξημένο κίνδυνο Σεξουαλικώς Μεταδιδομένων Νόσων.

Η έκθεση συνιστά:
Οι ερευνήτριες πρέπει διεξάγουν περισσότερες έρευνες και να συλλέξουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου,
οι ερευνήτριες πρέπει να περιλαμβάνουν τις Lbtiq ξεχωριστά στις μελέτες για την υγεία,
τα Ιατρικά Ιδρύματα πρέπει να περιλαμβάνουν το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου στις πληροφορίες των μητρώων υγείας, εάν υπάρχει ισχυρός έλεγχος προσωπικών δεδομένων,

Η έρευνα θα πρέπει επαρκέστερα να αντιμετωπίσει τα θέματα υγείας για τις έφηβες και ηλικιωμένες Lbtiq, καθώς και τις διαφορές μεταξύ της φυλής, της εθνοτικής καταγωγής και της κοινωνικοοικονομικής τάξης,
και τα Εθνικά Ιδρύματα Υγείας πρέπει να εκπαιδεύσουν τις ερευνήτριες να εργάζονται με τις Lbtiq.

H Επιτροπή Ιατρικών Ιδρυμάτων για τα θέματα των κενών υγείας και των κενών έρευνας καθώς και των ευκαιριών για τις Lbtiq διαμορφώθηκε σε απάντηση αίτησης του υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ην. Πολιτειών στην έρευνα για θέματα υγείας των Lbtiq.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.3.11 και την μεταφράσαμε από την 365gay γραμμένη από την Jennifer Vanasco στην http://www.365gay.com/news/report-lack-of-research-on-lgbt-health/