26 Απρ 2011

Προσπάθεια ακύρωσης της απόφασης του δικαστή Vaughn Walker

Η προσπάθεια της εκκλησίας Hail-Mary να εκκενώσει την Ιστορική Απόφαση της Πρότασης 8 ως αθέμιτη προσβάλει τόσο στις Δικαστίνες όσο και στο Δικαστικό Σύστημα.

"Οι υπερασπίστριες της Πρότασης 8 σίγουρα απελπίστηκαν"

Η αντίδραση της σημερινής κατάθεσης θεωρείται ως μια κίνηση εκκένωσης της ιστορικής απόφασης της περασμένης χρονιάς στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ από τον δικαστή Vaughn Walker ο οποίος κήρυξε την Πρόταση 8 της Καλιφόρνιας αντισυνταγματική, ο Jon Davidson, Νομικός Σύμβουλος της Lambda Legal, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση :

"Οι υπερασπίστριες της Prop 8 σίγουρα απελπίστηκαν. Αυτή η διάδοση φημών είναι μια προσπάθεια της εκκλησίας Hail-Mary να απειλήσει το χαρακτήρα του δικαστή Walker επειδή είναι ανίκανη να αντικρούσει την εξαιρετικά καλά αιτιολογημένη απόφαση που εξέδωσε πέρυσι. Καθίσταται δυστυχώς χαρακτηριστική κίνηση του δικαιώματος: Δεν μου αρέσει η απόφαση, επιτίθεμαι στη διαιτήτρια.

"Το να πούμε πως ο δικαστής Walker έπρεπε να έχει κοινοποιήσει τη 10-χρονη σχέση του με έναν άνδρα, ή πως αυτό τον έκανε ακατάλληλο να αποφανθεί επί της Πρότασης 8 είναι σαν να λέμε πως για να αποφασίσει μια παντρεμένη ετερό δικαστίνα σε μια υπόθεση διαζυγίου πρέπει πρώτα να αποκαλύψει αν αυτή ή αυτός έχει προβλήματα στο γάμο της και ίσως κάποια μέρα να επηρεαστεί στις νομικές αποφάσεις της στις υποθέσεις διαζυγίου. Ή πως οποιαδήποτε δικαστίνα που δηλώνει φανερά οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για οποιοδήποτε ζήτημα θρησκευτικής ελευθερίας ή, τουλάχιστον, πρέπει να αποκαλύψει τι διδάσκει η πίστη της. Πολύ περισσότερο ως μια υπόνοια πως μια δικαστίνα δεν θα μπορούσε να προεδρεύσει σε μια υπόθεση που αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση ή μια αφροαμερικανίδα δικαστίνα δεν θα μπορούσε να προεδρεύσει σε μια υπόθεση που αφορά τις διακρίσεις λόγω φυλής, οι υποστηρίκτριες της Πρότασης 8 εσφαλμένα προτείνουν πως μια δικαστίνα θα αποφανθεί υπέρ οποιασδήποτε διαδίκου, με την οποία μοιράζεται ένα προσωπικό χαρακτηριστικό.

"Οι δικαστίνες κατέχουν ειδική και σεβαστή θέση στην κοινωνία μας. Κάθε μέρα, καλούνται να απονείμουν δικαιοσύνη, στη ρουτίνα συμβολαίου ή των διαφορών της κυκλοφορίας, τις αποφάσεις επιμέλειας των παιδιών, πολύπλοκες ποινικές διαδικασίες, και, όπως στην προκειμένη περίπτωση, διαφορές σχετικά με τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που το Σύνταγμά μας έχει σχεδιαστεί να τα προστατεύει. Μπορεί να υπάρχουν δικαστίνες που προδίδουν τις ευθύνες τις και ενεργούν με προκατάληψη, αλλά μια τέτοια σοβαρή κατηγορία θα πρέπει να υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία. Το να διαφωνούμε απλά με μια απόφαση μην έχοντας αποδεικτικά στοιχεία πως ήταν αποτέλεσμα μεροληψίας και υποθέτωντας πως το να έχουν μια λεσβιακή σχέση καθιστά ορισμένες δικαστίνες ανίκανες να ερμηνεύσουν τη νομοθεσία και να κάνουν τη δουλειά που έχουν ορκιστεί να κάνουν είναι ύβρεις τόσο στις δικαστίνες όσο και το σύστημα δικαιοσύνης των Ην. Πολιτειών"


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.4.11 και την μεταφράσαμε από την Lambda Legal στην http://www.lambdalegal.org/news/pr/us_20110425_hail-mary-motion.html