30 Αυγ 2009

Λεσβία η Πάολα Κόντσα

Η Ιταλίδα βουλευτίνα που συζεί με γυναίκα

Η Paola Concia -Πάολα Κόντσα είναι μία δυναμική βουλευτίνα του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας που είχε το θάρρος όχι μόνο να δηλώσει ότι είναι λεσβία, αλλά και να αποκαλύψει το μεγάλο της έρωτα για μία Γερμανίδα. Στην ιταλική βουλή είναι η μοναδική που μιλάει ανοιχτά για τον λεσβιασμό της: «Εγώ είμαι ειλικρινής κι αν υπάρχουν στο κοινοβούλιο κρυφές λεσβίες και γκέι, δεν με ενδιαφέρει», δηλώνει. Την ενδιαφέρει όμως το γεγονός ότι στα κόμματα της κεντροδεξιάς επικρατεί ΛεΠΑΤφοβία.

Παράδειγμα, η υπουργός Ισότητας της Ιταλίας Καρφάνια, η οποία κατά τη γνώμη της Κόντσα, όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτα για τα δικαιώματα των ΛεΠΑΤ, αλλά δεν δέχτηκε καν να συναντήσει αντιπροσωπία των ενώσεων των ΛεΠΑΤ, που αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας της.

Η προσωπική ζωή της δραστήριας Ιταλίδας πολιτικού άλλαξε από τον περασμένο Μάρτιο,
όταν γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, τη συντρόφισσά της Ρικάρντα, στη διάρκεια ευρωπαϊκής συνάντησης που οργάνωσε η ίδια για ΛεΠΑΤ αθλήτριες-ε. «Την είδα να χορεύει ταγκό και έμεινα άφωνη και εκείνη εντυπωσιάστηκε από τον ενθουσιασμό μου. Από εκείνη την ημέρα είμαστε μαζί και η Ρικάρντα ετοιμάζεται να μετακομίσει μόνιμα στη Ρώμη, μόλις βρει μία δουλειά που να τη γεμίζει» δήλωσε η Πάολα, που δεν κρύβει τη μεγάλη της ευτυχία.


Το άρθρο το βρήακαμε στις 20.12.2008 στην εφημερίδα Εσπρέσσο, γραμμένο από την Κάτια Γιαπαλάκη http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=0&artid=901859&pg=1
Οι φωτογραφίες είναι της Anna Simm Laddor, η κάτω φωτογραφία της κας Paola Concia είναι από την Πορεία Υπερηφάνειας στην Ρώμη. Η έμεπρακτη συμμετοχή και δράση της κας Paola Concia για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα, έχει επιβεβαιωθεί με πολλούς τρόπους ως τώρα. Για να μην ξεχνούν κι οι δικές-οι μας βουλευτίνες-ες τι πρέπει να κάνουν. Ευαγγελία Βλάμη