19 Ιουλ 2010

Το πανεπηστήμιο του Sussex ερευνά την ζωή των ηλικιωμένων λεσβιών

Το πανεπιστήμιο του Sussex ξεκίνησε μια έρευνα μελέτη για την ζωή των πιο ηλικιωμένων λεσβιών.

Μια γυναίκα από την Midlands έχει ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα ώστε να παράσχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής των πιο ηληκιωμένων λεσβιών στην Αγγλία.

Το πρόγραμμα “Οι Ζωές των Αγγλίδων λεσβιών, πάνω από τα εξήντα”, το ανέλαβε η ερευνήτρια Jane Traies και θα βασίζεται στο Πανεπιστήμιο του Sussex.

Η κα Traies κάνει έκκληση οι εθελόντριες να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο ώστε να βοηθήσουν στην παροχή υλικού για το πρόγραμμα, λέγοντας: «Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες λεσβίες να λάβουν μέρος".

"Αν είστε λεσβία ή αμφισεξουαλική ηλικίας εξήντα και παραπάνω, παρακαλώ βοηθήστε με αυτή η εθνική έρευνα να επιτύχει, με τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και ενθαρρρύνοντας τις φίλες σας να κάνουν το ίδιο".

Το ερωτηματολόγιο που ρωτά για τις απόψεις και τις εμπειρίες και είναι εντελώς ανώνυμο και εμπιστευτικό.

Η κα. Traies είπε για το πρόγραμμα: "Το καινούργιο αυτό κομμάτι της έρευνας έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τις κοινωνικές στάσεις-συμπεριφορές οι οποίες έχουν κάνει την "κρυφή κοινότητα", αόρατη, και να ακουστεί η φωνή τις."

Προσθέτοντας: "Παρά το γεγονός ότι οι λεσβίες είναι σήμερα πολύ πιο ορατές από ό,τι ήταν πριν είκοσι χρόνια - στο δημόσιο βίο, στις ταινίες και στα τηλεοπτικά προγράμματα – συγχωρήστε να σκέφτεστε πως οι πιο ηλικιωμένες λεσβίες απλά δεν υπάρχουν".

Για περισσότερες πληροφορίες email: jt222@sussex.ac.uk.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 13.7.10 και το μεταφράσαμε, από την Diva uk στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp