14 Ιουλ 2010

Έγχρωμη Υπερηφάνεια στην Αγγλία

Η Queer ΜΚΟ Stonewall έγινε η βασική χορηγός της Έγχρωμης Ήμερας Υπερηφάνειας της Αγγλίας.

Η Έγχρωμη υπερηφάνεια, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου 2010, είναι η μεγαλύτερη γιορτή για τα δικαιώματα λεσβιών από την Αφρική, Ασία, Καραϊβική, Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική και οι φίλες-ους τις στην Αγγλία.

Το σύνθημα για τη φετινή Έγχρωμη Υπερηφάνεια είναι: «Υπερηφάνεια, μια βαθύτερη αγάπη” και η δράση θα εγκατασταθεί στο πάρκο Regent, του Λονδίνου, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Παράλληλα με την κύρια σκηνή και τις σκηνές χορού θα υπάρξουν αδειοδοτημένα μπαρ, τρόφιμα από όλο τον κόσμο, μια σκηνή για VIP, κρυφούς κήπους, ζώνη με chill out μουσική και χώρος για παιχνίδι, καθώς και εργαστήρια εκπαίδευσης και καλής διαβίωσης, υπαίθριοι πάγκοι με αναμνηστικά της έγχρωμης Queer κοινότητας, χώρος για παιδιά και πολλά άλλα.

Στην εκδήλωση της περασμένης χρονιάς ήρθαν πάνω από 1.500 άνθρωποι, αγόρασαν αναμνηστικά και παρακολούθησαν Djs, καθώς και δεκάδες Queer δράσεις.

Η εκδήλωση της κοινότητας, η οποία ξεκίνησε το 2005 με την επωνυμία “Ανοικτά Έγχρωμες Λεσβίες και Αμφισεξουαλικές στην Southend-on-Sea”, «Υπερηφάνεια πάνω από τα κέρδη» ήταν ένα από τα συνθήματα της.

Η Phyllis Opoku-Gyimah, διευθύντρια της Έγχρωμης Υπερηφάνειας, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένη που η Stonewall καιρό τώρα υποστηρίζει την πρωτοβουλία της κοινότητα μας.

Η υποστήριξη μάς δίνει την δυνατότητα να διασφαλιστεί ότι οργανώνουμε μια μεγάλη εκδήλωση που δίνει χώρο σε έγχρωμες Queer ώστε να προβληθεί με τον καλύτερο τρόπο ποιες είμαστε, όπως εμείς μας βλέπουμε, αντί του πώς οι άλλες-οι επιλέγουν να μας παρουσιάσουν.

"Φυσικά, η Έγχρωμη Υπερηφάνεια της Αγγλίας ήταν πάντα ανοικτή και όλες είναι ευπρόσδεκτες να συμμετάσχουν σε αυτήν την γιορτή".

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ Stonewall, Ben Summerskill δήλωσε: "Η Stonewall είναι υπερήφανη να υποστηρίζει όλες τις λεσβίες, αμφισεξουαλικές, queer δεν έχει σημασία η εθνικότητα ή η εθνότητα τις.

Αυτό είναι εμφανές στο έργο που κάνουμε, και για αυτό είμαστε περήφανες που υποστηρίζουμε την Έγχρωμη Υπερηφάνεια της Αγγλίας ως βασική χορηγός.


Το άρθρο το βρήκαμε σις 13.7.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News, γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/13/stonewall-sponsors-black-pride/