22 Ιουλ 2010

Η Clover Moore, εισήγαγε νομοθεσία για την queer παιδοθεσία

Αυστραλή πολιτικίνα εισάγει νομοσχέδιο για την ΛεΑΤπαιδοθεσία.

Η ανεξάρτητη βουλευτίνα της Αυστραλίας, Clover Moore εισήγαγε νομοθεσία για την ΛεΑΤ παιδοθεσία προς έγκριση στις 24.6.10.

Στη Νέα Νότια Ουαλία Premier, Kristina Keneally, είπε ότι σχεδιάζει να επιτρέψει μια
κατά συνείδηση ψηφοφορία για τη νομοθεσία.

Η κα. Moore έκανε μια δήλωση εκ μέρους της, λέγοντας, "Σήμερα ένα παιδί δεν μπορεί να παιδοθετηθεί από την λεσβία συντρόφισα της μητέρας του παιδιού, αλλά μπορεί να παιδοθετηθεί από την ετερό συντρόφισα-ο της-του γονέα".

Πρόσθεσε, "Σε αντίθεση με τα ετερό ζευγάρια, τα λεσβιακά ζευγάρια δεν μπορούν να παιδοθετήσουν από κοινού. Μία συντρόφισα πρέπει να παιδοθετήσει ως πρόσωπο και η άλλη συντρόφισα δεν έχει καμία νομική υπόσταση ως μητέρα, αφήνοντας το παιδί τις σε νομικό κενό.

"Οι περισσότερες παιδοθεσίες γίνονται από λεσβιακά ζευγάρια και από λεσβίες ως πρόσωπα όπου η μια συντρόφισα φέρνει τα παιδιά στη νέα σχέση. Αυτά τα παιδιά αξίζουν να έχουν γονείς που να αναγνωρίζονται από τη νομοθεσία".

Η κα. Keneally είπε ότι εξέτασε τη νομοθεσία και έδωσε την προσωπική της υποστήριξη στις “αρχές” τις νομοθεσίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι έλαβε υπόψη το γεγονός πως υπάρχουν “βαθιά ριζωμένες, αποκλίνουσες απόψεις για το θέμα" το οποίο είναι ένα ευαίσθητο θέμα για την κοινότητα στο σύνολό της.

Εκπρόσωπος του Farrell Barry O', ηγέτη της αντιπολίτευσης, είπε ότι ο κ. Farrell O' θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει την κατά συνείδηση ψηφοφορία για τη νομοθεσία.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 24.6.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/06/24/australian-politician-introduces-same-sex-adoption-bill/