12 Ιουλ 2010

Επέκταση παροχών στα λεσβιακά ζευγάρια των Ην. Πολιτιεών

H κυβέρνηση των Ην. Πολιτειών ωθεί την εξίσωση των πολιτικών μεταξύ των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, το Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) ανακοίνωσε μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των διακρίσεων που δέχονται οι ΛεΑΤ στη στέγαση. *Α

Η πολιτική διευκρινίζει ότι οι διακρίσεις στην ταυτότητα του κοινωνικού φύλου και της έκφρασης περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των διακρίσεων λόγω φύλου της Νομοθεσίας Πολιτικών Δικαιωμάτων- Fair Housing Act. *Β

Επίσης, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής, όταν οι άνθρωποι καταθέτουν καταγγελίες διακρίσεων στα ομοσπονδιακά γραφεία, το προσωπικό των κρατικών και τοπικών υπηρεσιών, θα ενημερώνει τις καταγγέλλουσες για τις νομοθεσίες -που περιλαμβάνουν τις LGBT- για την καταπολέμηση των διακρίσεων και για το αν ζουν σε πολιτείες όπου οι Δήμοι έχουν τέτοιες νομοθεσίες.

Δεν υπάρχει ακόμη μια ομοσπονδιακή νομοθεσία κατά των διακρίσεων που δέχονται οι ΛεΑΤ- αυτή η αλλαγή στην πολιτική διασφαλίζει πως οι ΛεΑΤ θα κατανοήσουν τα τοπικά και ομοσπονδιακά δικαιώματά τις για να κάνουν μήνυση ή να ζητούν να καταγράφονται οι καταγγελίες τις.

Η πολιτική, επίσης, έδωσε εντολή οι επιχορηγήσεις χρηματοδότησης-δάνεια της HUD για τις λεσβίες να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία του Δήμου και της Πολιτείας κατά των διακρίσεων που προστατεύουν τις ΛεΠΑΤ. Πριν, έπρεπε να συμμορφωθούν μόνο με την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Η HUD επίσης εξέδωσε μια πολύ σημαντική αποσαφήνιση του όρου "οικογένεια" – περιλαμβάνει τις ΛεΠΑΤ - και εξασφαλίζει ότι ο πυρήνας των προγραμμάτων κατοικίας είναι διαθέσιμος σε όλες τις οικογένειες, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού των μελών της ή την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου.

Η ανακοίνωση της HUD είναι μόνο μία, από μια σειρά αλλαγών που οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν κάνει ώστε να περιλαμβάνει περισσότερο τις ΛεΑΤ.

Στο Λευκό Οίκο κατά την ενημέρωση των ΛεΠΑΤ μέσων ενημέρωσης, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την εσωτερική πολιτική, Melody Barnes επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα βρίσκει πως η Νομοθεσία Άμυνας του Γάμου (DOMA) εισάγει διακρίσεις, αν και είναι ασαφές αν η κυβέρνησή θα ασκήσει έφεση στην ομοσπονδιακή απόφαση που κατέρριψε την εφαρμογή της DOMA στις κατοίκους της Μασαχουσέτης.

Η DOMA ορίζει το γάμο ως ένωση μεταξύ μίας γυναίκας και ενός άνδρα για όλους τους ομοσπονδιακούς σκοπούς. Ενώ η κυβέρνηση δεν δρα προς την κατάργηση της DOMA, ο κ. Barnes είπε ότι συνεργάζεται με ομοσπονδιακές υπηρεσίες ώστε να αλλάξουν τις πολιτικές τις όσον αφορά τις ΛεΑΤ σχέσεις.

«Προσπαθούμε και βεβαιώσουμε πως τα ΛεΑΤ ζευγάρια θα έχουν πρόσβαση σε όλο το φάσμα των παροχών», είπε ο κ. Barnes, «αυτή είναι η αιτία που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κάλεσε για δραστηριοποίηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο και ζήτησε οι επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου και οι επικεφαλείς των υπηρεσιών των Αρχών να δουν πόσο μακρυά μπορούν πάνε και να προχωρήσουν στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορούν".

Εδώ είναι ένα δείγμα μερικών από τις αλλαγές στις πολιτικές ομοσπονδιακών υπηρεσιών προς την κοινότητα των ΛεΑΤ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ελαχιστοποίησε τις απαιτήσεις για την αλλαγή του φύλου στο διαβατήριο κάθε προσώπου.

Η κυβέρνηση υπέγραψε την νομοθεσία Matthew Shepard, καθιστώντας ομοσπονδιακό έγκλημα μίσους, την επίθεση σε ανθρώπους με βάση τον θεωρητικό ή τον πραγματικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου.

Το State Department επέκτεινε τις παροχές στα εργαζόμενα ΛεΑΤ ζευγάρια.

Η κυβέρνηση έδωσε εντολή ώστε τα νοσοκομεία να επεκτείνουν τα δικαιώματα επίσκεψης στις συντρόφισες των ΛεΑΤ ασθενών.

Η κυβέρνηση επέκτεινε την Νομοθεσία Οικογένεια και την Ιατρική ώστε να δώσει στις οικογένειες των ΛεΑΤ εργαζομένων και ιατρική άδεια για τη φροντίδα των παιδιών των συντροφισών τις.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 9.7.10 και το μεταφράσαμε από την http://www.365gay.com/news/housing-department-issues-policy-on-lgbt-discrimination/


*Α HUD = Tο Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ, επίσης γνωστό ως HUD, είναι μια υπηρεσία του εκτελεστικού τομέα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αν και στο ξεκίνημά της ήταν Οργανισμός Χρηματοδότησης Κτιρίων και Οικιών, που ιδρύθηκε ως μια υπηρεσία γραφείου το 1965, ως μέρος του προγράμματος της «μεγάλης κοινωνίας», του προέδρου Lyndon Johnson, για να αναπτύξει και να εκτελέσει τις πολιτικές για τη στέγαση και τις πόλεις.

Ο εκτελεστικός τομέας, είναι το τμήμα της κυβέρνησης που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη για την καθημερινή διαχείριση της κρατικής γραφειοκρατίας. Η κατανομή της εξουσίας σε ξεχωριστά τμήματα-κλάδους της κυβέρνησης έχει κεντρική σημασία για την ιδέα του δημοκρατικού του διαχωρισμού των εξουσιών.

http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_Department_of_Housing_and_Urban_Development


*Β Fair Housing Act= Η Νομοθεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων 1968, όπως τροποποιήθηκε, απαγορεύει τις διακρίσεις στην πώληση, ενοικίαση, και τη χρηματοδότηση-δάνειο των κατοικιών, καθώς και σε άλλες σχετικές με την κατοικία συναλλαγές, με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, το φύλο, την οικογενειακή κατάσταση (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών ηλικίας κάτω των 18 που ζουν με τις γονείς ή νομικές κηδεμόνες, τις έγκυες γυναίκες και τα άτομα που έχουν την επιμέλεια των παιδιών ηλικίας κάτω των 18), την αναπηρία και το σεξουαλικό προσανατολισμό.

http://www.hud.gov/offices/fheo/FHLaws/index.cfm