28 Ιουλ 2010

Οι λεσβίες,είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν ουσίες

Λεσβίες και γκέι είναι σαφώς πιο πιθανό να χρησιμοποιούν παράνομες ουσίες από ό,τι οι ετερό, δείχνει μια μελέτη χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Επιτροπή για την Πολιτική των Φαρμάκων της Αγγλίας, η οποία εκπόνησε τη μελέτη, έχει ζητήσει την επαν-εξέταση- του τρόπου που υπηρεσίες των φαρμάκων αντιμετωπίζουν μειονοτικές ομάδες.

Η ανασκόπηση ερεύνησε μελέτες σχετικά με την χρήση ουσιών στις εθνοτικές μειονοτικές ομάδες, άτομα με αναπηρία και στη queer κοινότητα.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι εκείνες που προσδιορίζονται ως λεσβίες, αμφισεξουαλικές ή γκέι είχαν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν πάρει ουσίες κατά την διάρκεια της ζωής τις από ό,τι οι ετερό.

Η ανασκόπηση υπολογίζει ότι το 75% των LGB είχαν πάρει ουσίες τουλάχιστον μία φορά, ενώ μεταξύ 30 και 50% είχαν πάρει κατά την τελευταία χρονιά.

Ευρήματα από την Έρευνα Εγκλημάτων της Αγγλίας εκτιμούν ότι 10% των ετερό πήραν ουσίες την περασμένη χρονιά, σε σύγκριση με το 33% των LGB.

Η κάνναβη ήταν η πιο δημοφιλής ουσία για τις λεσβίες.

Οι γκέι βρέθηκε επίσης πως κινδυνεύουν από την κατάχρηση ουσιών, όπως τα στεροειδή και το Viagra και μελέτη που έγινε το 2000 για τους γκέι σε γυμναστήρια του Λονδίνου έδειξε πως ένας στους επτά είχε χρησιμοποιήσει στεροειδή τους τελευταίους 12 μήνες.

Η αναθεώρηση διαπίστωσε επίσης ότι η LGBT κοινότητα ήταν πιο πιθανό να "χρησιμοποιεί νωρίτερα" καινούργιες ουσίες και μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα και παρενέργειες πριν από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Ωστόσο, οι συγγράφισες-εις της μελέτης προειδοποίησαν ότι πολλά από τα στοιχεία ήταν "εξαιρετικά περιορισμένα και συχνά κακής ποιότητας" και παρόλο που χρησιμοποίησαν τα πιο ολοκληρωμένα, "θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή”.

Υπήρχαν λίγα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την κατάχρηση ουσιών από αμφισεξουαλικές-ους και τρανς.

Οι υπηρεσίες υγείας συχνά επικεντρώθηκαν στην ηρωίνη, την κοκαΐνη και το κρακ, ανέφερε η έκθεση, πράγμα που σημαίνει ότι τα προβλήματα με τις ουσίες στην LGBT κοινότητα- η οποία δεν έχει την τάση να χρησιμοποιεί αυτές τις ουσίες - συχνά δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς.

Συνέστησαν πως ένα σύστημα, «σήματος πιστοποίησης-επισήμανσης» πρέπει να αναπτυχθεί για να επισημαίνει-πιστοποιεί τις βασικές υπηρεσίες υγείας η οποία αποδεικνύει την ορθή πρακτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ουσιών στην LGBT κοινότητα και πρότειναν διαφορετικές προσεγγίσεις για την αύξηση της ευαισθητοποίησης, όπως ιστοσελίδες, νέες κοινωνικές εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης και εκδηλώσεις σε χώρους της κοινότητας.

Η Ruth Hunt, επικεφαλής πολιτικής της ΜΚΟ Stonewall, δήλωσε: «Χαιρετίζουμε το έργο του Υπουργείου Εσωτερικών και το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξετάζει το πώς οι λεσβίες και οι γκέι μπορούν να ενθαρρυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια για την κατάχρηση ουσιών".

«Η μελέτη επιβεβαιώνει αυτό που η Stonewall γνωρίζει εδώ και καιρό - ότι οι LGB χρησιμοποιούν ουσίες περισσότερο από ό, τι ετερό, αλλά δεν αισθάνονται άνετα να ζητούν συμβουλές από την υπηρεσία υγείας".

"Το ΕΣΥ πρέπει να στοχεύσει στις λεσβίες και τους γκέι ώστε να τις ενθαρρύνει να ζητούν συμβουλές".

Η κ. Hunt πρόσθεσε ότι όταν επιθυμούμε οι LGB να ζητούν συμβουλές σχετικά με τις ουσίες, θα πρέπει πρώτα να μιλήσουμε για τη σεξουαλική υγεία τις. Η ίδια πρόσθεσε ότι αυτό “αποκλείει εντελώς" τις λεσβίες.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 26.7.10 και το μεταφράσαμε, από την Pink News γραμμένο από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/26/gay-men-and-lesbians-more-likely-to-use-drugs-than-heterosexuals/