25 Ιουλ 2010

Οι queer γάμοι

Οι queer γάμοι

"Ο queer γάμος στον γκρεμό οδηγεί την κοινωνία. Καθαρές κουβέντες!" Θεμιστοκλέους Ανδρέας, βουλευτής ΔΗΣΥ.

1. Διότι, κατ' αρχήν, δεν μπορούμε να πάμε ενάντια στην παράδοση της μαρτυρικής μας νήσου, που ανέκαθεν υπερασπιζόταν με γνήσιο πατριωτισμό την άνιση μεταχείριση queer ατόμων.

2. Διότι θα δώσει το λανθασμένο μήνυμα στην κοινωνία ότι γάμος μπορεί να γίνει μόνο και μόνο διότι δυο άτομα αγαπιούνται πραγματικά και όχι αυστηρά και μόνο για την εν μέρει εγωιστική ανάγκη για απόκτηση απογόνων.

3. Διότι θα δώσει το παραπλανητικό μήνυμα στην κοινωνία ότι ο λεσβιασμός δεν είναι διαστροφή και μέγα αμάρτημα και υπάρχει κίνδυνος να σταματήσει ο εκφοβισμός, η παρενόχληση, ή και κακοποίηση queer και ιδιαίτερα παιδιών στα σχολεία μας.

4. Διότι θα δώσει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι δεν είμαστε μια οπισθοδρομική χώρα, χάνοντας ταυτόχρονα τα πρωτεία ρατσισμού και λεσβοφοβίας - από τα λίγα πρωτεία που δικαίως διεκδικούμε!

5. Διότι μια τέτοια νομοθεσία θα ακολουθούσε το παράδειγμα της απαράδεκτης εξίσωσης γυναικών και ανδρών, μαύρων και λευκών, που μας οδήγησε στο κατάντημα να έχουμε σήμερα γυναίκες προέδρους κρατών και... μαύρο πλανητάρχη!

6. Διότι χιλιάδες queer ζευγάρια θα επιθυμούσαν να παιδοθετήσουν για να δώσουν αγάπη και σταθερότητα σε χιλιάδες ορφανά, με αποτέλεσμα το θλιβερό κλείσιμο των ορφανοτροφείων!


7. Διότι, αφού οι queer γάμοι νομιμοποιηθούν, θα μας πουν ότι επιτρέπεται και η βρώση οστρακοειδών και μαλακίων, ή ακόμα η πλέξη ρούχου από ανάμεικτες κλωστές, κάτι που πολύ σωστά το απαγορεύει η ιερά Βίβλος του Χριστού.

8. Διότι υπάρχει δικαιολογημένος φόβος ότι οι queer, αφού νυμφευθούν-παντρευτούν, θα βγουν στους δρόμους να κάνουν σεξ, όπως εξάλλου κάνουν και οι ετεροφυλόφιλες-οι όταν παντρεύονται.


9. Διότι αν διαλυθεί η πολύχρονη παράδοση του αποκλειστικά ετεροφυλοφιλικού θεσμού του γάμου θα έχουμε καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες όπως αυτές που ακολούθησαν π.χ. μετά την κατάργηση της ιερής παράδοσης της δουλείας που η αρχαία Ελλάδα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη εδραίωσαν και τίμησαν με τόση ευλάβεια, και που η ιερά Βίβλος του Χριστού πουθενά δεν καταδικάζει.

10. Διότι είναι αντιχριστιανικό να βοηθήσουμε τα χιλιάδες queer να απαλλαγούν από τον κοινωνικό αποκλεισμό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις τους σπρώχνει ακόμα και στον... γκρεμό! (την αυτοκτονία).



Γιώργος Παπαλεοντίου, εκπαιδευτικός


Το άρθρο το βρήκαμε στις 28.5.10 στην κυπριακή εφημερίδα Πολίτης, κωδικός άρθρου: 948348 στην http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=948348&-V=archive&-w=%CF%CC%CF%D6%D5%CB%CF%D6%C9%CB%CF%C9@&-P