5 Ιουλ 2010

Έρευνα για την αμφισεξουαλικότητα

Μία από τις μεγαλύτερες κλίμακας έρευνες σχετικά με την Αμφισεξουαλικότητα στο χώρο εργασίας είναι τώρα σε εξέλιξη.

Η έρευνα διεξάγεται από την American learning and development expert-Αμερικανική μάθηση και την εξέλιξη των εμπειρογνωμόνων Heidi Green και θα λαμβάνει υπόψη τις εργαζόμενες-ους κατά κύριο λόγο στην Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Έρευνα που διεξήχθη από το Stonewall πέρυσι διαπίστωσε ότι αμφισεξουαλικές εργαζόμενες-οι συχνά αισθάνονται αποκλεισμένες από τις λεσβίες και γκέι συναδέλφισες-ους και ότι οι ετερό και ΛεΠΤ είναι πιθανότερο να έχουν μικρή επίγνωση της αμφισεξουαλικότητας.

Ο στόχος της νέας έρευνας είναι να δημιουργηθεί μια καλύτερη κατανόηση της εμπειρίας - και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν – οι αμφισεξουυαλικές-οι στον χώρο εργασίας, στους τομείς του αυτο-προσδιορισμού, τις σχέσεις και της κοινότητας, καθώς και ζητήματα στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Green, που σχεδιάζει και παραδίδει σεμινάρια για την αμφισεξουαλικότητα στο χώρο εργασίας, Ως σήμερα δεν υπάρχουν επαρκή εμπειρικά στοιχεία για τις αμφισεξουαλικές-ους, έτσι τα σεμινάρια-εργαστήρια βασίζεται πρωτίστως σε ανέκδοτα δεδομένα-στοιχεία και συμπεράσματα για να βοηθήσει τις μη αμφισεξουαλικές-ους να καταλάβουν την αμφισεξουαλική κοινότητα.

Είπε: «Η ζωή των αμφισεξουαλικών δεν αντικατοπτρίζεται στα δεδομένα-στοιχεία που συλλέγονται από την κοινότητα των LGBT, επειδή παρά την εισαγωγή του Β, η συντριπτική πλειοψηφία των αμφισεξουαλικών δεν συμμετέχουν στην κοινότητα LGBT γιατί αυτή η κοινότητα λειτουργεί σε γενικές γραμμές στο φάσμα που κυμαίνεται από το να τις αγνοεί έως και το να είναι εμφανώς εχθρική.

"Είχα βρεθεί σε ΛεΠΑΤ περιβάλλον όπου, παρά το γεγονός ότι είχα καταστήσει σαφές είμαι αμφισεξουαλική, οι ΛεΠΑΤ αναφέρονταν σε εμένα ως «σύμμαχο» (που σημαίνει μία υποστηρικτική, ετερό, μη queer γυναίκα), επειδή είμαι παντρεμένη με άνδρα.

"Η έρευνα έχει σχεδιαστεί για να κατανοήσουν οι ίδιες αμφισεξουαλικές-οι ποιές είναι, προκειμένου να διαλυθούν ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες. Υπάρχουν σχεδόν ακαδημαϊκές-οι που έχουν γράψει άρθρα υποστηρίζοντας η αμφισεξουαλικότητα δεν υπάρχει, αλλά η έτσι αποκαλούμενη «επιστήμη» τις είναι τόσο διάτρητη που η καθεμία ανακαλύπτει διαβάζοντάς τα, πως δεν αποδεικνύουν τίποτε".

Η κ. Green αναζητεί επίσης τη συμβολή ακαδημαϊκών και ερευνητριών-ων από άλλες χώρες ώστε να βοηθήσουν να διευρυνθεί η έρευνα.

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο Bi-Con στο Λονδίνο, αργότερα αυτή τη χρονιά.

Η έρευνα αρχικά προοριζόταν να καλύψει μόνο μερικές εκατοντάδες απαντήσεις, αλλά τώρα είναι πιθανό να συγκεντρώσει πληροφορίες από 4.000 πρόσωπα και άνω.

Είναι υπό την αιγίδα της συνεργασίας μεταξύ Out & Equal Workplace Advocates, τον κορυφαίο διεθνή ΛεΠΑΤ οργανισμό εργασίας, το Bisexual Resource Center και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο για την Αμφισεξουαλικότητα.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 2.7.10 και το μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/07/02/large-scale-survey-to-explore-bisexuality-in-the-workplace/