Τροφές με ωμέγα 3 ασπίδα για τα μάτια
Μια διατροφή πλούσια σε ιχθυέλαια ωμέγα 3 μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας, μία ασθένεια των ματιών, η οποία εμφανίζεται κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα και οδηγεί σε τύφλωση. Η μελέτη, που έγινε από επιστημίνισες-ες του Εθνικού Ινστιτούτου Ματιού στη Βηθεσδά, στην Αμερική, έδειξε ότι στα ποντίκια του εργαστηρίου, που τράφηκαν με τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3, επιβραδύνθηκαν οι κακώσεις του ματιού, ενώ παρατηρήθηκε και βελτίωση. Ο δρ Τσι Τσαν, ο οποίος υπέγραψε τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση «American Journal of Pathology», θεωρεί ότι τα ιχθυέλαια λειτουργούν ευεργετικά μειώνοντας τα επίπεδα της φλεγμονής. Επίσης δήλωσε ότι εκείνος και η ομάδα του εργάζονται τώρα σε νέες θεραπείες, οι οποίες θα μπορούν να καθυστερήσουν την εξέλιξη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.
Το άρθρο το βρήκαμε στις 24.7.09 στην εφημερίδα Εσπρέσσο στη http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=8&artid=1033507&pg=1