13 Ιουλ 2009

2009 Υπερήφανες

2009 Υπερήφανες

Η Ημέρα Υπερηφάνειας είναι όλων και πολύ περισσότερο όσων συμμετέχουν στις δράσεις της μέρας αυτής.
Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά και γέμισε θάρρος νέες-ους ανθρώπους που ήρθαν για να γιορτάσουν την Υπερηφάνια, με πολλούς και διάφορους τρόπους.
Κάποιες-οι θέλουν να χορέψουν το βράδυ επειδή βιώνουν περισσότερο ως γιορτή την Ημέρα Υπερηφάνειας, άλλες να φωνάξουν συνθήματα επειδή νοιώθουν ότι η μέρα αυτή είναι μια δημόσια διαμαρτυρία
Αυτό ακριβώς καλείται να οργανώσει η Athens Pride, να δώσει την ευκαιρία δηλαδή σε όλες-ους να εκφραστούν.
Ο αυθορμητισμός και η φαντασία είναι κάτι που διακρίνει τις ΛεΠΑΤ και κυρίως την νεολαία.
Για πολλές-ους, είναι η μόνη ευκαιρία να εκφράσουν πιο ελεύθερα τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, από ότι τις άλλες μέρες κι οι εθελόντριες-ες καλούνται να εκπληρώσουν ένα εξαιρετικά λεπτό έργο, να ευχαριστηθούν όλες-οι χωρίς να δημιουργηθούν κακές διαθέσεις.
Η επιτροπή Υπερηφάνειας ψάχνει κι εφαρμόζει τις χρυσές τομές που κρατούν τις ισορροπίες, μέσω των εθελοντριών-ων σε όλες τις δράσεις της μέρας.

Προτείνουμε στην επιτροπή 2010 να διακόπτει την μουσική από τα άρματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να φωνάζουν συνθήματα κορίτσια και αγόρια, ώστε να ικανοποιείται και το πολιτικό κομμάτι της Υπερηφάνειας.
Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα κουτί, μια ηλεκτρονική και μια ταχυδρομική διεύθυνση, που θα δέχεται προτάσεις και παράπονα από την όλη διοργάνωση. Έτσι η επιτροπή θα μπορεί να δει και μια άλλη πλευρά που ως τώρα έχει μείνει αθέατη.
Η πλατεία δεν μας φτάνει και λέμε να κατηφορίσουμε στον πεζόδρομο της Ερμού που έχει και χώρο να απλωθούμε, νομίζουμε ότι δεν μας χωρά κάποια πλατεία πια.

Στην φετινή Ημέρα Υπερηφάνειας νοιώσαμε την ευχάριστη έκπληξη της παρουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του πολίτη”. Ένα φυλλάδιο της Αρχής μάς πρότεινε όχι μόνο να αισθανόμαστε αλλά και να διεκδικούμε την Υπερηφάνεια μας κάθε μέρα. Μας καλεί κάθε φορά που πιστεύουμε ότι δεχόμαστε κάποια διάκριση στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού μας σε σχεση με τις δημοσιες υπηρεσιες και το χωρο εργασιας, να απευθυνόμαστε στην Αρχή. Το κυριότερο, στο μέτρο που είναι δυνατόν διατηρείται η ανωνυμία μας. Αν θέλουμε, να έχουμε μια ακόμη υποστήριξη, για να βρούμε το δίκιο μας ας επικοινωνήσουμε με την Αρχή στο: diakriseis@synigoros.gr ή ας μπούμε στην ιστοσελίδα www.synigoros/diakriseis.

Η πιο μεγάλη έκπληξη ήταν το πάρτι του εθελοντισμού, νεαρά ενήλικα κορίτσια και αγόρια αστειεύτηκαν, φλέρταραν, χόρεψαν και το ευχαριστήθηκε η ψυχή μας ως το πρωί. Μπράβο σε αυτές-ους που τόσο δούλεψαν αλλά και σε εκείνες που ήρθαν στην Ημέρα Υπερηφάνειας.

Ναι, φέτος για πρώτη φορά οι λεσβίες και οι αμφισεξουαλικές, ήταν πολύ περισσότερες, αποτελούσαν την πλειοψηφία.

Το άρθρο γράφτηκε στις 15.6.09 από την Ευαγγελία Βλάμη για την ΛεΠΑΤ εφημερίδα uncovered city.