15 Ιουλ 2009

Υπέρ των ΛεΠΑΤ γάμων η Σαρλίζ Θερόν

«Ναι στους ΛεΠΑΤ γάμους»

Στρατεύει εαυτόν υπέρ του γάμου των λεσβιών, αμφισεξουαλικών, τρανς και γκέι η Σαρλίζ Θέρον και ζητά από όλες-ους τις-τους στρέιτ να στρατευθούν στο πλευρό της.
Ήδη η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός υπογράφει μια ανοιχτή επιστολή με την οποία καλεί τις πάσες και τους πάντες, ανεξαρτήτως σεξουαλικής προτίμησης, να συμμετάσχουν σε διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια, δεδομένου ότι τις επόμενες εβδομάδες συνεδριάζει το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας σχετικά με το αν θα αποδεχθεί ή όχι τους γάμους μεταξύ ΛεΠΑΤ.
Η γεννημένη στη Νότια Αφρική ηθοποιός δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το θέμα, καθώς έχει πάρει θέση και στην πατρίδα της για τους ΛεΠΑΤ γάμους. «Δεν μου αρέσει να ζω σε έναν κόσμο προνομιούχων. Είναι κάτι που με ενοχλεί.

Δεν θέλω να θεωρείται προνομιακή η σεξουαλική μου προτίμηση. Το γεγονός ότι ενοχλούμαι, ίσως να οφείλεται στο ότι κατάγομαι από μια χώρα στην οποία κυριαρχούσε το απαρτχάιντ. Όλο αυτό το θεωρώ μια μορφή απαρτχάιντ και δεν θέλω να αποτελέσω μέρος του», δηλώνει η ηθοποιός.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 15.5.09 στην εφημερίδα τα Νέα στο http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&la=1&artid=4516922&ct=4
Η Σαρλιζ Θερόν ήταν που έπαιξε την λεσβία στην ταινία Monster. Ρόλο για τον οποίο κέρδισε Όσκαρ. Ευαγγελία Βλάμη