5 Ιουν 2009

Ιούνιος 2009, μήνας ΛεΠΑΤ Υπερηφάνειας

THE WHITE HOUSE
Office of the Press Secretary
For Immediate Release June 1, 2009

LESBIAN, GAY, BISEXUAL, AND TRANSGENDER PRIDE MONTH, 2009

BY THE PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA
A PROCLAMATION
Μία ανακήρυξη

Πριν 40 χρόνια, η ιδιοκτήτριες-ες και υποστηρίκτριες του μπαρ Στόνγουωλ στην πόλη της Νέας Υόρκης αντιστάθηκαν στις συνεχείς εφόδους της αστυνομίας που ήταν ιδιαιτέρως συνηθισμένες για την κοινότητα των λεσβιών, γκέι, αμφί και τρανς. Από αυτή την αντίσταση, γεννήθηκε το κίνημα για τα ΛεΠΑΤ δικαιώματα στην Αμερική. Κατά την διάρκεια του Μήνα της ΛεΠΑΤ Υπερηφάνειας, υπενθιμίζουμε τα γεγονότα του Ιουνίου του 1969 και δεσμευόμαστε να επιτύχουμε πλήρη ισονομία για τις-τους ΛεΠΑΤ της Αμερικής.

Οι ΛεΠΑΤ της Αμερικής έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν, σπουδαία και διαρκή συνεισφορά, η οποία συνεχίζεται και ενδυναμώνει τον ιστό της αμερικανικής κοινωνίας. Υπάρχουν πολλές αξιοσέβαστες ΛεΠΑΤ, επικεφαλής σε όλα τα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελμάτων της τεχνης και των επιχειρήσεων. Οι ΛεΠΑΤ της Αμερικής κινητοποίησαν το Έθνος να ανταποκριθεί στην επιδημία του hiv aids και έπαιξαν ζωτικό ρόλο στο να ανταποκριθεί η Αμερική στην πανδημία του hiv aids.

Η εξάλειψη των διακρίσεων οφείλετε σε αρκετό βαθμό στην αφοσίωση των ακτιβιστριών στο κίνημα των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων, έτσι οι περισσότερες-οι ΛεΠΑΤ της Αμερικής ζούν ανοικτά σήμερα από ότι ποτέ στο παρελθόν. Νοιώθω υπερηφάνεια να είμαι ο πρώτος πρόεδρος που θα θέσει ανοικτά ΛεΠΑΤ υποψήφιες για την Γερουσία-(ισχυρές θέσεις μέσα στις πρώτες εκατό μέρες της Κυβέρνησης. Αυτά τα πρόσωπα ενσωματώνουν-εκφράζουν την άριστη ποιότητα που εμείς αναζητούμε στις δημόσιες-ους υπαλλήλους, και επί της Κυβερνήσεώς μου) – ο Λευκός Οίκος και οι Ομοσπονδιακές-οι αντιπρόσωποι- ανοικτά ΛεΠΑΤ εργαζόμενες-οι κάνουν την εργασία τες-τους με τιμητική διάκριση και επαγγελματισμό.

Το κίνημα των ΛεΠΑΤ δικαιωμάτων έχει πετύχει πολύ μεγάλη πρόοδο αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά για να γίνει. Οι ΛεΠΑΤ νέες-οι θα πρέπει να αισθάνονται αφαλείς στην εκπαίδευση χωρίς το φόβο συνεχούς παρενόχλησης, στις ΛεΠΑΤ οικογένειες και στις ηλικιωμένες-ους πρέπει να τις-τους επιτραπεί να ζουν την ζωή τες-τους με αξιοπρέπεια και σεβασμό.

Η Κυβέρνησή μου συνεργάστηκε με την ΛεΠΑΤ κοινότητα ώστε να προαχθεί-προωθηθεί ένα ευρύ πεδίο πρωτοβουλιών. Σε διεθνές επίπεδο, έχω συμμετάσχει στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών της αποποινικοποίησης του ομοερωτισμού σε όλο τον κόσμο. Εδώ στη χώρα, συνεχίζω να υποστηρίζω μέτρα που θα φέρουν το πλήρες φάσμα των ίσων δικαιωμάτων στις ΛεΠΑΤ της Αμερικής. Αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν νόμους κατά των εγκλημάτων μίσους, υποστήριξη στον πολιτικό γάμο και τα Ομοσπονδιακά δικαιώματα των ΛεΠΑΤ ζευγαριών, θα θέσουμε εκτός νόμου τις διακρίσεις στην εργασία, θα εγγυηθούμε-εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στην παιδοθεσία και θα δώσουμε τέλος στην υπάρχουσα “Μην ρωτάς, Μη μιλάς” πολιτική, με ένα τρόπο που θα ενδυναμώνει τις ένοπλες δυνάμεις μας και την εθνική μας ασφάλεια. Πρέπει επίσης να δεσμευτούμε ότι θα πολεμήσουμε την επιδημία του hiv aids με το να ελαχιστοποιήσουμε τις μολύνσεις του hiv aids και εξασφαλίζοντας υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης για τις ανθρώπους που ζουν με το hiv aids στην Αμερική.

Αυτά τα θέμτα επηρεάζουν όχι μόνο την ΛεΠΑΤ κοινότητα αλλά επίσης όλο το έθνος. Όσο η υπόσχεση της ισότητας για όλες-ους παραμένει ανεκπλήρωτη όλες οι Αμερικανίδες-οι επηρεάζονται. Αν μπορούμε να εργαστούμε μαζί ώστε να προάγουμε τις αρχές πάνω στις οποίες το έθνος μας οικοδομήθηκε, κάθε αμερικανίδα-ος θα ευεργετηθεί. Κατά την διάρκεια του μήνα της ΛεΠΑΤ Υπερηφάνειας, θα καλέσω την ΛεΠΑΤ κοινότητα, το Κονγκρέσο και την αμερικανική κοινωνία να εργαστούμε μαζί για να προωθήσουμε τα ίσα δικαιώματα για όλες-ους, ανεξαρτήτως του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας του κοινωνικού φύλου.

ΤΩΡΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΕΓΩ ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ πρόεδρος των ΗΠΑ, με το αξιώμα της εξουσίας που νόμιμα έχω αποκτήσει από το Σύνταγμα και τους νόμους των ΗΠΑ, με αυτό το μέσον ανακηρύσσω τον Ιούνιο του 2009 ως μήνα Λεσβιακής, Γκέι, Αμφισεξουαλικής και Τρανς Υπερηφάνειας

BARACK OBAMA

www.whitehouse.gov

Αυτά κάνει ο κ. ΟΜπάμα, εδώ απλώς ζητούν την λευκή επιταγή της ψήφου μας. Ευαγγελία Βλάμη