Η θετική δικαστική απόφαση στη Ρόδο στις 7.5.09.
Οι γάμοι που έγιναν στην Τήλο είναι και θα είναι υποστατοί, μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ να αποφασίσει για την ισχύ ή όχι των πολιτικών γάμων.
Υπάρχει ήδη μια αντινομία που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το δικαστήριο όσο και η Πολιτεία κι αυτή δεν είναι άλλη από την κοινή φορολογική δήλωση του λεσβιακού ζευγαριού.
Από τη μια το πρωτοδικείο λέει ότι ο γάμος είναι ανυπόστατος, δηλαδή θεωρεί ότι δεν έγινε ποτέ, και από την άλλη το υπουργείο οικονομικών τον αναγνωρίζει όχι μόνο ως υποστατό άλλα είναι και έτοιμο, να τον φορολογήσει.
Σπάνια έως ποτέ ένα δικαστήριο συμβουλεύει το κράτος να νομοθετήσει για οποιοδήποτε θέμα.
Σε αυτή την περίπτωση αναγνωρίζει το κενό του νόμου και ζητά την δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα χωρά και τις ΛΟΑΤ. Γεγονός που σημαίνει πως το γκέι ζευγάρι το οποίο ήδη διώκει το ελληνικό κράτος στο ΕΔΑΔ θα έχει ήδη σοβαρό επιχείρημα από το πρωτοδικείο Ρόδου για να πετύχει το στόχο του, που δεν είναι άλλος από το σύμφωνο συμβίωσης.
Ως την επόμενη χρονιά θα έχει καταφέρει να ισχύσει το Σύμφωνο συμβίωσης και για τα ΛεΠΑΤ ζευγάρια στην Ελλάδα.
Το επιχείρημα του πρωτοδικείου, ότι ο γάμος αφορά την γυναίκα και τον άνδρα μεταξύ τους και αποκλειστικά, με βάση όσα είχε πει ο Ρωμαίος Μοδεστίνος, μας οδηγεί σε μια ελάχιστη ιστορική αναδρομή.
Από τότε που η γη ήταν επίπεδη και η γυναίκα ήταν αντιληπτή ως res-πράγμα, ισότιμη με σκλάβες-ους, περνώντας από από την εξουσία του πατέρα σε αυτή του συζύγου. Ο γάμος ήταν η έννομη αναγνώριση ισχυροποίησης για βασίλισσες,κράτη, οικογένειες και επιχειρήσεις με κριτήριο την πολιτική ενδυνάμωση και το οικονομικό αποκλειστικά και μόνο συμφέρον. Μόλις στις αρχές του 19ου αιώνα γίνεται δειλά λόγος για αγάπη στο γάμο κι ακόμα σήμερα δεν είναι προϋπόθεση.
Στο μεταξύ η άνθρωπος πήγε ως την σελήνη και ανακάλυψε πως είναι κι αυτή στρογγυλή όπως η γη. Οι λεσβίες και οι γκέι απέκτησαν φωνή και διεκδικούν δικαιώματα. Οι γυναίκες όπως και οι έγχρωμες έφτασαν όχι μόνο να ψηφίζουν αλλά και να μετέχουν ενεργά στην πολιτική και ναι!, o κόσμος δεν γκρεμίστηκε! Το κράτος δεν κατέρρευσε, το έθνος συνεχίστηκε μέσα από τις γεννήσεις Η ηθική έκανε βήματα. Εξελίσσεται με βάση το σήμερα, όπως έκανε πάντα.
Η Ολλανδία και ο Καναδάς τελούν πολιτικούς γάμους σε λεσβιακά ζευγάρια χωρίς να απαιτούν τουλάχιστον μία από τις δύο να γεννήθηκε εκεί, ούτε να είναι μόνιμη κάτοικος.
Στασιμότητα δείχνουν μόνο κάτι δικαστήρια και άνδρες πολιτικοί μουσειακής αξίας πατριώτες, να μας λένε πως αν γίνει κι αυτό ή το άλλο, θα αφανιστεί ο πλανήτης που μαζί με κάτι λαλημένα- λαλίστατα, ευτυχώς ελάχιστα χείλη ασεβών να βγάζουν θρησκόληπτες κορώνες, σεξουαλική προκατάληψη και μισαλλοδοξία.
Σε πείσμα των της στασιμότητας εμείς συνεχίζουμε, γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα ποτάμι που μας χωρά όλες και δεν σταματά πουθενά έστω κι αν το περιορίζουν κατά καιρούς με φράγματα.
Το άρθρο γράφτηκε στις 10.5.09 από την Ευαγγελία Βλάμη για την ΛεΠΑΤ εφημερίδα city uncovered