18 Ιουν 2009

Δικαιώματα σε ΛεΠΑΤ ζευγάρια

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να ζητήσει σήμερα να ισχύσουν ορισμένα πλεονεκτήματα που να συνάδουν με το κράτος για τις-τους υπαλλήλους που επιθυμούν να συνυπάρχουν με τις λεσβίες συντρόφισσες ή γκέι συντρόφους τους, όπως γίνεται και με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, ανακοινώθηκε από αμερικανό αξιωματούχο.
Η κυβέρνηση δεν ανέφερε ποιά είναι συγκεκριμένα τα πλεονεκτήματα που θα αναφέρει ο κ. Ομπάμα αλλά ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι τα πλεονεκτήματα αυτά δεν αφορούν πλήρη ιατρική κάλυψη. Οι θέσεις του κ. Ομπαμα θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα επέμβασή του στον τομέα των δικαιωμάτων των ΛεΠΑΤ αφότου ανέλαβε την προεδρία της χώρας στις 20 Ιανουαρίου. Η έλευσή του είχε ενθαρρύνει πολύ την κοινωνική αυτή ομάδα μετά από την άρνηση του κ. Μπους να ασχοληθεί με τα προβλήματά τους.
Ο κ. Ομπαμα υπενθυμίζεται ότι στην προεκλογική του εκστρατεία είχε υποσχεθεί ότι θα υπεραμυνθεί των δικαιωμάτων τους, και μέχρι τώρα είχε δεχτεί κριτική. Οι ΛεΠΑΤ αναμένουν πάντα από τον κ. Ομπάμα να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις και να αναθεωρήσει το νόμο που επέτρεπε στις λεσβίες και τους γκέι να υπηρετούν στον στρατό αλλά να μην εκδηλώνουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 17.6.09 στην εφημερίδα Εσπρέσο στο http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=11&artID=189426