15 Ιουν 2009

Η μικρή Καρίν έχει IQ 160

Ενα κοριτσάκι κοντράρει σε IQ Χόκινγκ - Γκέιτς

Κατέπληξε με τις επιδόσεις της στο τεστ νοημοσύνης στο οποίο υπεβλήθη. Σημειώνοντας το πρωτοφανές για την ηλικία της σκορ των 160 βαθμών, η μόλις δύο ετών Καρίνα Οκλεϊ από το Surrey της Βρετανίας θεωρείται πια όχι μόνο ένα από τα ευφυέστερα παιδιά της Γηραιάς Αλβιόνας, αλλά το ίδιο ευφυής τόσο με τον 67χρονο επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ όσο και με τον 53χρονο ιδιοκτήτη της Microsoft Μπιλ Γκέιτς!

Οπως όλα τα παιδιά της ηλικίας της, η Καρίνα λατρεύει να παίζει με τα παιχνίδια της, να ζωγραφίζει και γενικά να ζει την αθωότητα των παιδικών της χρόνων. Πρόσφατα όμως, μια καθηγήτρια Παιδοψυχολογίας διαπίστωσε ιδίοις όμμασιν πως η πνευματική ηλικία της μικρής αντιστοιχεί σε εκείνη ενός παιδιού ηλικίας τεσσάρων με πέντε ετών.

Μιλώντας για την κόρη της στην «Ντέιλι Μέιλ» η μητέρα της Καρίνα, Σαρλότ Φρέιζερ, είπε πως «αποφάσισα να την πάω στην καθηγήτρια Τζόαν Φρίμαν όταν είδα στην τηλεόραση εκπομπή για τα παιδιά ιδιοφυΐες» και πρόσθεσε πως «παράλληλα, πολλές-οι μέχρι σήμερα είχαν να λένε για το πόσο έξυπνη είναι η Καρίνα, αλλά και για το πόσο καλά μιλάει παρά την ηλικία της».

Όταν η καθηγήτρια Φρίμαν την εξέτασε, μέσω ενός τεστ IQ, και την κάλεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικές με αριθμούς, όπως και σε ερωτήσεις που θα καταδείκνυαν τη λεκτική της δεξιότητα, αλλά και το δυνατό της μνημονικό, η Καρίνα απέδειξε πως είναι ένα λαμπρό μυαλό που ξεπερνά τα νοητικά σύνορα της ηλικίας της.

«Πρόκειται για ένα αξιαγάπητο μικρό κορίτσι με σπουδαία φαντασία», δήλωσε για την Καρίνα η καθηγήτρια Παιδοψυχολογίας Φρίμαν, που δεν παρέλειψε να τη χαρακτηρίσει «ιδιαίτερα προικισμένη».

Σύμφωνα πάντως με τις εκτιμήσεις της ειδικής, με την πάροδο των ετών και όσο η μικρή Καρίνα θα μεγαλώνει τόσο το IQ της θα μεταβάλλεται - το πιθανότερο, προς τα επάνω!

Πώς εξηγεί όμως η μητέρα της το γεγονός πως η κόρη της ξεπερνά κατά πολύ σε ευφυΐα τον βρετανικό -και όχι μόνο- μέσο όρο των 100 βαθμών;

«Πάντα με τον σύζυγό μου της μιλούσαμε πολύ, κάναμε μαζί πολλά πράγματα, πηγαίναμε συνεχώς βόλτες στο πάρκο και επιχειρούσαμε να της λύσουμε καθεμία από τις πολλές απορίες που είχε», είπε χαρακτηριστικά η Σαρλότ Φρέιζερ.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 10.6.09 στην εφημερίδα Εσπρέσο στο http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=11&artid=1009942&pg=4