3 Ιουν 2009

Σεξουαλική εκμετάλευση κοριτσιών

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef
Εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Περίπου 225 εκατομμύρια ανήλικες-οι, σε όλο τον κόσμο, πάνω από 22 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας, έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με έρευνα της Unicef.

Την έκθεση παρουσίασε ο βετεράνος ηθοποιός και πρεσβευτής καλής θελήσης του οργανισμού, Ρότζερ Μουρ, ο οποίος τόνισε πως κάθε χρόνο, εκατομμύρια παιδιά καταλήγουν σεξουαλικές σκλάβες-οι. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της έξαρσης του σεξοτουρισμού, αλλά και τη διάδοση των νέων τεχνολογιών, οι οποίες διευκολύνουν τη διάδοση της παιδικής πορνογραφίας.

Η έκθεση της Unicef αναφέρει ότι μόνο στις Φιλιππίνες τα παιδιά που αναγκάζονται να εκπορνευτούν ξεπερνούν τις 60 χιλιάδες, ενώ στις τουριστικές ακτές της Κένυας εκδίδονται καθημερινά 15 χιλιάδες ανήλικες-οι.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις του κόμματος να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της μάστιγας. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, η υιοθέτηση ενός αυστηρού νομοθετικού πλαισίου δεν αρκεί, καθώς σε πολλές χώρες, οι σχετικοί νόμοι απλά δεν εφαρμόζονται.


Το άρθρο το βρήκαμε στις 2.6.09 εφημερίδα Ελευθεροτυπία στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=50499&ref=search