16 Ιουν 2009

Εμβόλιο για το μελάνωμα

Ερχεται εμβόλιο-θαύμα κατά του μελανώματος

Εμβόλιο κατά του μελανώματος, που φαίνεται να έχει θετικά και πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, παρουσίασαν Αμερικανές-οι επιστημόνισες-ες στο Συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας, που έγινε στο Ορλάντο. «Το εμβόλιο μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των άρρωστων κυττάρων, προσφέροντας περίπου πέντε μήνες επιπλέον επιβίωσης στις-στους ασθενείς. «Το εμβόλιο ενεργοποιεί τα κυτταροτοξικά κύτταρα Τ του οργανισμού, που ελέγχουν την απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία αρχίζουν να ψάχνουν τα σωστά σημεία στο επίπεδο της μεμβράνης, για να δυναμιτίσουν τα κύτταρα του όγκου» δήλωσε ο Patrick Hwu, διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας και Μελανωμάτων στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

«Τα αποτελέσματα σε ασθενείς είναι ενθαρρυντικά. Είναι ένα εμβόλιο κατά της μεταστατικής μορφής και αποτελείται κατά ένα μέρος από μια πρωτεΐνη που συναντάται στα κύτταρα του μελανώματος και του επιτρέπει να επενεργεί με στοχευόμενο τρόπο» εξήγησε και ο Douglas Schwartzenruber, επικεφαλής και συντονιστής της μελέτης.

Το άρθρο το βρήκαμε στις 1.6.09 στην εφημερίδα Εσπρέσο στο http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=1&catid=8&artid=1005287&pg=5