31 Ιαν 2011

Η ΜΚΟ Barnardo προτρέπει για λεσβιακή παιδοθεσία στην Ουαλία

Η ΜΚΟ Barnardo προτρέπει για λεσβιακή και την από μεμονομένα πρόσωπα παιδοθεσία στην Ουαλία - Wales.

Περισσότερες λεσβίες και μεμονομένα πρόσωπα και των δύο φύλων ζητήθηκε από την ΜΚΟ να παιδοθετούν
στην Ουαλία.

Από την Cymru Barnardo προέκυψε ότι στις 230 παιδοθεσίες στην Ουαλία κατά την περίοδο 2009-2010, μόνο 5 από αυτές έγιναν από λεσβιακά ζευγάρια και 15 έγιναν από μεμονομένα πρόσωπα.

Η διευθύντρια της ΜΚΟ Yvonne Rodgers είπε πως η κοινωνία πρέπει να αμφισβητήσει την ιδέα ότι οι λεσβίες γονείς είναι η "δεύτερη καλύτερη" πρόταση.

Όμως, μια έρευνα δείχνει μία στις τρεις στην Ουαλία πιστεύουν ότι τα λεσβιακά ζευγάρια είναι χειρότερες γονείς από τις ετερό.

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποθαρρύνονται πιθανές γονείς παιδοθεσίας, δεδομένου ότι μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εξασφάλισης αγάπης και σταθερών οικογενειών για τα παιδιά που περιμένουν".

Τέλος από το αποσπάσμα της Yvonne Rodgers της ΜΚΟ Barnardo Cymru

Η κα. Rogers δήλωσε: "Η στάση της κοινωνίας παίζει κεντρικό ρόλο στην αποθάρρυνση κάποιων ανθρώπων από το να εξετάσουν την παιδοθεσία.

"Η ιδέα ότι οι λεσβίες γονείς είναι οι δεύτερες καλύτερες πρέπει να αμφισβητηθεί, όπως και η ιδέα ότι μόνο ζευγάρια μπορούν να παιδοθετήσουν ή να μεγαλώσουν παιδιά.

"Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αποθαρρύνονται πιθανές γονείς παιδοθεσίας, δεδομένου ότι μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες εξασφάλισης αγάπης, σταθερών οικογενειών για τα παιδιά που περιμένουν".

Έκανε έκκληση για επείγουσα συζήτηση σχετικά με το θέμα για να "διαλυθούν" μύθοι γύρω από το πώς η σεξουαλικότητα, η φυλή, η οικογενειακή κατάσταση και το φύλο επηρεάζει τις γονικές δεξιότητες.

Η ΜΚΟ εγκαινιάζει την ετήσια εβδομάδα παιδοθεσίας και ανατροφής παιδιών, 31.1- 6.2.11 και προτρέπει όλες τις ανθρώπους ανεξάρτητα από το πολιτιστικό τις υπόβαθρο, την οικογενειακή κατάσταση, τη σεξουαλικότητα, αν είναι σε σχέση ή χωρίς σχέση να εξετάσουν την παιδοθεσία ή την ανατροφή.

Η παιδοθεσία από λεσβίες έρχεται αντιμέτωπη με μερικά μέλη της κοινότητας καθολικών, τα οποία πιστεύουν ότι έρχεται σε αντίθεση με τις διδασκαλίες της Εκκλησίας για το γάμο και την οικογενειακή ζωή.

Όταν η Νομοθεσία Ισότητας έγινε νόμος τον Απρίλιο του 2007 στην Αγγλία, η Ουαλία και η Σκωτία, απαγόρευσαν τις διακρίσεις κατά των Lgbtiq στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν και τις υπηρεσίες παιδοθεσίας.

Η Εκκλησία έχασε μια μάχη κατά της εισαγωγής Κανονισμών Σεξουαλικού Προσανατολισμού, στο πλαίσιο της Νομοθεσίας για την Ισότητα, η οποία ανάγκασε όλους τους οργανισμούς να εξετάσουν τα λεσβιακά ζευγάρια ως εν δυνάμει θετές γονείς.

Στους οργανισμούς παιδοθεσίας
της καθολικής εκκλησίας δόθηκε μια μεταβατική περίοδος 21 μηνών για να συμμορφωθούν με τις νέες διατάξεις, η οποία έληξε τον Δεκέμβριο 2008.

Κάποιοι οργανισμοί άλλαξαν τις πολιτικές τους, ενώ άλλοι επέλεξαν να κλείσουν.

Ο William Johnson της Καθολικές Φωνές, μια ομάδα που αντιπροσωπεύει τις απόψεις μέρους της Καθολικής Εκκλησίας, δήλωσε: "Ενώ σέβεται τα δικαιώματα των λεσβιών, η Καθολική Εκκλησία ανησυχεί για το απόλυτο καλό των παιδιών.

"Η άποψη της εκκλησίας είναι πως το καλύτερο περιβάλλον για το παιδί θα ήταν μια μητέρα και ένας πατέρας.

"Αυτό είναι προφανώς ένα μεγάλο θέμα και μια σειρά οργανισμών παιδοθεσίας της καθολικής εκκλησίας έπρεπε να έχουν κλείσει λόγω της νέας νομοθεσίας".


Την είδηση την βρήκαμε στις 31 1.11 και την μεταφράσαμε από την BBC στην http://www.bbc.co.uk/news/uk-wales-12316712