1 Φεβ 2011

Την 1.6.11 ξεκινά η ισχύ της Πολιτικής Ένωσης στο Illinois

Αρχής γενομένης από την 1 Ιουνίου 2011 όταν η νομοθεσία Συμφώνου Συμβίωσης- Πολιτικής Ένωσης τεθεί σε ισχύ, χιλιάδες Lgbtiq και ετερό ζευγάρια θα έχουν ένα ευρύ φάσμα προστασίας στη διάθεσή τις και στα παιδιά τις.

Γνωρίζουμε ότι πολλά ζευγάρια ανυπομονούν να γιορτάσουν αυτά τα νέα δικαιώματα με την οικογένεια και τις φίλες.

Η Πολιτική Ένωση αποσκοπεί να εξασφαλίσει ότι όλα τα ζευγάρια που έχουν πολιτική ένωση (είτε επειδή έχουν υποβάλει αίτηση στη Πολιτεία Ιλλινόις, είτε επειδή είναι εκτός γάμου, πολιτικής ένωσης, ή της συμβίωσης δικαιούνται Πολιτική Ένωση-Σύμφωνο Συμβίωσης στη Πολιτεία Ιλλινόις) δίκαιη μεταχείριση βάσει του νόμου του Ιλλινόις.

Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας σε άλλες Πολιτείες που έχουν θεσπίσει κανόνες Συμφώνου Συμβίωσης-πολιτικής ένωσης, που πολλά ζευγάρια και τα παιδιά τις αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σεβασμό των σχέσεων τις, είτε στις νοσοκομειακές ρυθμίσεις, είτε στις ασφάλειες, στις εργοδοσίες, στα σχολεία, στη φορολογία ή σε άλλες περιπτώσεις.

Ενώ κάθε άδικη μεταχείριση οδηγεί σε νομική προσφυγή, γνωρίζοντας περισσότερα για τα δικαιώματά σας, σας βοηθά να αντιδράτε-απαντάτε.

Παρακαλείσθε να δείτε την Πολιτική ένωση στη Πολιτεία Ιλλινόις. Συμπληρώστε την αίτηση και θα συνδεθείτε με την ομάδα των ειδικών μας που θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε σε αυτή την νέα συνθήκη στο Ιλλινόις.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Πολιτική Ένωση στον Αστικό Κώδικα της Πολιτείας Ιλλινόις, ρωτήστε την τοπική Lambda Νομική.

Αν εσείς ή κάποια που γνωρίζετε να έχει πρόβλημα ανισότιμης συμπεριφοράς όπως ένα ζευγάρι με Σύμφωνο Συμβίωσης-πολιτικής ένωσης, επικοινωνήστε με την Ομάδα Πολιτικής Ένωσης Ιλλινόις.


Την είδηση την βρήκαμε στις 31.1.11 και την μεταφράσαμε από την Lamda legal στην http://www.lambdalegal.org/take-action/il-civil-union-tracker/