30 Ιαν 2011

Η Αγγλικανική εκκλησία μποϊκοτάρει

Η Αγγλικανική εκκλησία μποϊκοτάρεται για την συνάντηση της με την Επισκοπική Εκκλησία των Ην. Πολιτειών που είναι φιλική προς τις λεσβίες.

Μια σημαντική συνάντηση της Αγγλικανικής εκκλησίας στην Ιρλανδία θα δεχτεί μποϊκοτάζ από το ένα τρίτο των προβλεπομένων καλεσμένων - καθώς η επικεφαλής της Επισκοπικής Εκκλησίας των Ην. Πολιτειών, που είναι φιλική προς τις λεσβίες, θα είναι εκεί.

Σύμφωνα με το BBC, η συνάντηση θα γίνει στο Δουβλίνο με τις 38 ηγέτιδες της αγγλικανικής εκκλησίας σε όλο τον κόσμο και πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο.

Αλλά τώρα, σε μια κίνηση η οποία θα θυμώσει πολλές, πάνω από δέκα εξ αυτών αρνούνται να παραστούν, επειδή η εκκλησία των Ην. Πολιτειών - με επικεφαλής την Επισκόπισα Katharine Jefferts Schori - έχει ευλογήσει λεσβιακούς γάμους και χειροτόνησε μια λεσβία επισκόπισα.

Τρεις από αυτές θεωρούνται μετριοπαθείς στις παραδοσιακές πεποιθήσεις τις.

Σύμφωνα με το BBC, ο Robert Pigott ανταποκριτής στα θρησκευτικά θέματα, το μποϊκοτάζ αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια μεταξύ των παραδοσιακών αρχιεπισκόπων, πολλών από την Αφρική, οι οποίοι βλέπουν την συνάντηση ως έλλειψη αποτελεσματικών κυρώσεων κατά της εκκλησίας των Ην. Πολιτείων.

Ορισμένοι Αρχιεπίσκοποι μποϊκοτάρουν τη συνάντηση κι έχουν απαιτήσει μάλιστα ως αποτέλεσμα από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ, να αντικασταθούν.


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.1.11 και την αποδώσαμε από την BBC στην http://www.bbc.co.uk/news/uk-12272710
Στην φωτογραφία η Επισκόπισα Katharine Jefferts Schori