19 Ιαν 2011

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Washington λέει ναι, τον γάμο των λεσβιών

Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνείται να αναβιώσει η προσπάθεια του να τεθεί στη Ουάσιγκτον ο νόμος του γάμου των λεσβιών σε ψηφοφορία

Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την Τρίτη να αναβιώσει μια δίκη που προτίθεται να επιτρέψει δημοψήφισμα των ψηφοφόρων για το γάμο των λεσβιών.

Τα τοπικά δικαστήρια έχουν πει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο Εκλογών και Δεοντολογίας της Περιοχής ήταν δικαιολογημένο να αρνηθεί τις προσπάθειες των αντιπάλων του γάμου των λεσβιών να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Χωρίς σχόλιο, το δικαστήριο είπε ότι δεν θα επανεξετάσει την τελευταία απόφαση που δέχεται την απόφαση της επιτροπής, από το Εφετείο της Ουάσιγκτον.

Το Διοικητικό Συμβούλιο υποστήριξε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία ψηφοφορίας, εάν εγκριθεί, παραβιάζει το νόμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πόλης, που απαγορεύει τις διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ο δικαστής συμφώνησε και το εφετείο με ψήφους 5 - 4 επικύρωσε την απόφαση.

Η έφεση οδηγήθηκε από τον επίσκοπο Harry Jackson, κάτοικο της Ουάσιγκτον οποίος είναι πάστορας της Εκκλησίας Χριστιανική Ελπίδα στην Beltsville. Αυτός και άλλες αντίπαλες-οι, εκπροσωπούμενες από μια συντηρητική νομική ομάδα, είπαν πως δεν θα πρέπει να εξαρτάται από τις ανώτερες υπαλλήλους να αποφασίζουν πότε επιτρέπονται οι δημόσιες πρωτοβουλίες.

Η πλειοψηφία του εφετείου της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο “σωστά έκρινε ότι η προτεινόμενη πρωτοβουλία θα έχει ως αποτέλεσμα να επιτραπούν” οι διακρίσεις.

Και το δικαστήριο επεσήμανε ότι το Συμβούλιο “δεν ήταν υποχρεωμένο να επιτρέψει πρωτοβουλίες που θα είχαν ως αποτέλεσμα να επιτραπούν διακρίσεις που απαγορεύονται από τη Νομοθεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να τεθούν στις ψηφοφόρους και, στη συνέχεια να τις καταργήσει, ή να περιμένει να αμφισβητηθούν ως ακατάλληλα θέματα της πρωτοβουλίας, αν εγκριθούν από τις ψηφοφόρους".

Οι υποστηρίκτριες του δημοψηφίσματος είπαν ότι εναπόκειται στο Κογκρέσο, το Συμβούλιο, να μην ορίζει την πολιτική σχετικά με τις πρωτοβουλίες ψηφοφορίας. Είπαν στο δικαστήριο ότι το θέμα της πρωτοβουλίας είναι τέτοιας εθνικής σημασίας, ώστε θα πρέπει να συμφωνήσει για την εκδίκαση της διαφοράς.

Η Πόλη όμως είπε πως το Ανώτατο Δικαστήριο πρέπει να παραμείνει πιστό στην πολιτική του, να αναβάλει την προσφυγή στο δικαστήριο της περιφέρειας σε θέματα αυστηρά τοπικής σημασίας.

"Οι καταστατικοί *Α νόμοι στο ζήτημα αυτό περιορίζονται ουσιαστικά στην Περιοχή " είπε η σύνοψη της Πόλης προς το δικαστήριο. "Δεν υπάρχει κανένα εθνικό ανάλογο στις σχετικές διατάξεις του Δικαίου της Περιοχής, και πράγματι δεν υπάρχει δικαίωμα ομοσπονδιακής πρωτοβουλίας καθόλου".

Το Συμβούλιο της Ουάσιγκτον ψήφισε το 2009 να επιτρέπονται οι γάμοι των λεσβιών.
Η υπόθεση Jackson κατά του Διοικητικού Συμβουλίου Εκλογών και Δεοντολογίας.


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.1.11 και την μεταφράσαμε από την
Washington Ppost γραμμένη από τον Robert Barnes στην http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2011/01/18/AR2011011802214.html

*Α Ως καταστατικός ορίζεται ένας νόμος που θεσπίστηκε από μια νομοθέτιδα-η