20 Ιαν 2011

Ο μπαμπάς Elton John

Ο μπαμπάς Ελτον Τζον

Μια αντίρρηση για το παιδί του σερ Ελτον Τζον (με τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις απέκτησαν γιο, με παρένθετη μητέρα). Η μόνη αντίρρηση λοιπόν αφορά την ηλικία των μπαμπάδων.

Είναι μεγαλούτσικοι για μωρό. Ο ένας είναι 63 ετών και ο άλλος 48. Βέβαια μια τέτοια αντίρρηση θα είχε αξία σε ένα κανονικό ζευγάρι, όχι σε αυτούς που μπορούν να πληρώσουν 63 νταντάδες και να ξεκουράζονται 48 ώρες σερί. Μια τέτοια αντίρρηση θα είχε αξία για μια κανονική οικογένεια όπου ο μπαμπάς θέλει να παίξει λίγο ποδόσφαιρο με το βλαστάρι του, να το βάλει στους ώμους για να περπατήσουν μαζί στο πάρκο και όταν φτάσει η ώρα να του αγοράσει ποδήλατο. Για τον Ζάκαρι Τζάκσον Λίβον Φέρνις- Τζον η ζωή ξεκινά περίπλοκα. Για τη γέννησή του εκδόθηκε ανακοίνωση και προτού καλά καλά ανοίξει τα ματάκια του έγινε εξώφυλλο στο «ΟΚ»! Η πιπίλα του είναι από χρυσό 14 καρατίων και κοσμείται από 278 διαμαντάκια, το μπιμπερό είναι Dolce & Gabbana και για τα πρώτα φορμάκια του δαπανήθηκαν 40.000 ευρώ. Στο φανταχτερό πλαίσιο με τα πολλά φλας το μόνο θετικό είναι ότι θα μεγαλώσει από δύο ανθρώπους που ήθελαν πολύ ένα παιδί και αγαπιούνται μεταξύ τους. Το φύλο τους είναι μάλλον αδιάφορο.

Υπάρχουν διάφορες μελέτες για την ανάπτυξη των παιδιών που μεγαλώνουν από γονείς του ίδιου φύλου. Υπάρχουν διάφορες δικαστικές αποφάσεις για την επιμέλεια παιδιών λεσβιών γονιών. Άλλες μιλούν για επιθετικές συμπεριφορές και τάσεις αυτοκτονίας, άλλες για καλές επιδόσεις στο σχολείο και ισορροπημένες προσωπικότητες. Να κρατήσουμε τα νούμερα: στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι μεγαλώνουν με λεσβίες γονείς περί τις 270.000 παιδιά, στη Γερμανία 12.000 παιδιά. Η συνήθης συνθήκη είναι να μεγαλώνουν με λεσβίες μητέρες (ποσοστό που ξεπερνά το 95%). Ας αποδεχθούμε ότι η αποκλίνουσα σεξουαλικότητα της γονιού γεννά μια αμηχανία στο παιδί. Στο σχολείο όλο και κάποια θα πετάξει μια μπηχτή. Μήπως όμως δεν υπάρχουν ένα σωρό κουσούρια των γονιών που φέρνουν τα παιδιά σε δύσκολη θέση; Μια μαμά με χείλη από σιλικόνη, σαν να τσιμπήθηκε από πενήντα μέλισσες, μια μαμά που παριστάνει την Μπάρμπι στα πενήντα της, μάλλον προκαλεί αμηχανία. Ενας μπαμπάς που μπήκε στη φυλακή, που υπήρξε χρήστης ναρκωτικών ή που κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο, μάλλον προκαλεί αμηχανία. Δεν είναι ο λεσβιασμός των γονιών που φέρνει το παιδί σε δύσκολη θέση, είναι καθετί διαφορετικό.

Οι λεσβίες άρχισαν να διεκδικούν το γονεϊκό δικαίωμα από τη δεκαετία του ΄80. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί δείγματα οιασδήποτε κακοποίησης. Δεν ακούστηκε να δέρνουν το παιδί τις μέχρι θανάτου, δεν ακούστηκε να το κλειδώνουν για να ξενυχτούν στα μπαρ, δεν καταγράφεται να τα αφήνουν χωρίς τροφή, άπλυτα ή αδιάβαστα για το σχολείο.

Αντιθέτως, καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα από ετερόφυλα ζευγάρια που βασανίζουν, εκπορνεύουν, παραμελούν τα τέκνα τους. Οχι, δεν θα ισχυριστούμε ότι όλες οι λεσβίες του πλανήτη είναι εξαιρετικές άνθρωποι, όμως στατιστικά εκείνες που αποφασίζουν να παιδοθετήσουν μωρό ή να μεγαλώσουν δικό τις παιδί με συντρόφισα του ίδιου φύλου, είναι μορφωμένες και ανήκουν στη μέση και στην ανώτερη τάξη. Είναι συνειδητοποιημένες και έχουν τα εφόδια να κάνουν οικογένεια. Στην περίπτωση του σερ Ελτον Τζον τα εφόδια πλεονάζουν, σε σημείο να γίνονται πρόβλημα.

Ο ολίγων ημερών Ζάκαρι Τζάκσον Λίβον Φέρνις- Τζον θα δυσκολευτεί να βρει τον εαυτό του, όχι επειδή έχει δύο μπαμπάδες. Θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από γιος ενός διάσημου τραγουδοποιού και ενός γνωστού σκηνοθέτη.


Την είδηση την βρήκαμε στις 20.1.11στην εφημερίδα το Βήμα γραμμένη από την Λώρη Κέζα http://www.tovima.gr/default.asppid=46&ct=6&artId=326754&dt=20/01/2011