3 Νοε 2010

Μύθοι για τις λεσβίες θετές γονείς

Μύθοι εξακολουθούν να υφίστανται όσον αφορά τις λεσβίες θετές γονείς

Μία στις δέκα 10% εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι λεσβίες δεν πρέπει να παιδοθετούν, λέει μια έρευνα.

Σύμφωνα με την έρευνα από την Ένωση Παιδοθεσίας και Αναδοχής της Αγγλίας, 11% πιστεύει πως οι λεσβίες είναι ακατάληλες, ενώ 29% πιστεύει πως οι μόνοι άνδρες δεν πρέπει να παιδοθετούν.

Σύμφωνα με την Ένωση, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα παιδιά που βρίσκονται σε φροντίδα χάνουν την ευκαιρεία να βρούν νέα σπίτια γιατί η κοινωνία δεν γνωρίζει πώς ο νόμος έχει αλλάξει.

Σε άλλα ευρήματα, περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων θεωρούν ότι οι καπνίστριες θα πρέπει να αποκλείονται από την παιδοθεσία και το 29% πιστεύει ότι οι πασχύσαρκες άνθρωποι δεν επιτρέπεται να παιδοθετούν.

Ορισμένες ερωτηθείσες μιας μικρού σχήματος εφημερίδας προφανώς πιστεύουν, πως εκείνες που δεν ξερουν να κολυμπούν και όσες είναι θρησκευόμενες θα πρέπει να εμποδίζονται στο να παιδοθετήσουν.

Η BAAF διενήργησε την έρευνα επ' ευκαιρεία του εορτασμού της Εβδομάδας Εθνικής Παιδοθεσίας, που εορτάζεται αυτή την εβδομάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος David Holmes, δήλωσε: «Είναι ανησυχητικό το γεγονός πως πολλοί μύθοι κυριαρχούν στην παιδοθεσία. Μας ανησυχεί πως οι άνθρωποι μπορεί να απέχουν χωρίς λόγο από την παιδοθεσία, γεγονός που σημαίνει πως ένα παιδί χάνει την ευκαιρεία για μια οικογένεια.

«Το βασικό μήνυμα είναι πως όποια έχει συμπληρώσει τα 21 μπορεί να αιτηθεί να παιδοθετήσει. Ωστόσο, δεν σημαίνει πως έχει δικαίωμα να παιδοθετεί η καθεμία εκ των οποίων έχει αιτηθεί παιδοθεσία, αλλά θα υπόκειται σε μια πολύ διεξοδική αξιολόγηση. Κάθε αίτηση θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά.

"Τα καλά νέα είναι ότι το 94% που έκαναν αίτηση στην επιτροπή παιδοθεσίας, εγκρίθηκε η παιδοθεσία. Παρακινούμε όποια ενδιαφέρεται για παιδοθεσία να κάνει μια έρευνα. Μην αποκλειστείτε χωρίς τουλάχιστον να ερευνήσετε τις δυνατότητες".


Την είδηση την βρήκαμε στις 1.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/01/myths-persist-over-gay-adoptive-parents/