30 Ιαν 2011

Το Squash club θέλει να προσελκύσει λεσβίες

Το Squash club του Λονδίνου θα χορηγήσει 6.500 λίρες για να προσελκύσει λεσβίες

Μια ομάδα Squash φιλική προς τις Lgbtiq στην Islington του Λονδίνου έχει χορηγήσει 6.500 λίρες, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει περισσότερες λεσβίες στο άθλημα αυτό.

Το Υπουργείο Άθλησης της Αγγλίας έκανε τη δωρεά στην 4Play Squash ως αποστολή του Υπουργείου Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Άθλησης.

Ο John Forni, της ομάδας Squash 4Play, δήλωσε στην Daily Mail: "Το Squash είναι μια άθληση που η καθεμιά μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε ηλικία. Θέλουμε να ανοίξουμε το Squash σε έμπειρες ή αρχάριες κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου ή σεξουαλικότητας.

"Μπορείτε να συναντήσετε ανθρώπους σαν εσάς, να κάνετε κάτι που σας κρατάει σε φόρμα και να το απολαύσετε", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το υπουργείο άθλησης, τα χρήματα είναι ώστε να «συμβάλουν στην ανάπτυξη του Squash στην λεσβιακή κοινότητα».

Όμως λόγω του ότι, η Αγγλία συνεχίζει να σφίγγει τη ζώνη, πολλές έχουν θεωρήσει την επιχορήγηση ως ακατάλληλη στο παρόν οικονομικό κλίμα.

Αναγνώστης της Daily Mail, ο οποίος συνόψισε τη γενική αντίδραση στην είδηση, είπε: "Γιατί εύνοια προς τις λεσβίες; Γιατί δεν μπορούν να παίξουν σκουός στο τοπικό αθλητικό κέντρο; Το σκουός δεν περιορίζεται σε ετερό, έτσι δεν είναι;
"Όταν έπαιζα νεώτερος ήταν για τη χαρά του παιχνιδιού, όχι για ενισχύσει κοινωνικά τις σεξουαλικές ευκαιρίες μου ... έκανα φίλες, αλλά δεν μπορούσα να σας πω το σεξουαλικό τις προσανατολισμό, ήμασταν εκεί για να παίξουμε σκουός!"

Ωστόσο, η Σύμβουλος Terry Stacy, ηγέτιδα του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Islington, δήλωσε πως η θετική διάκριση είναι καλή όταν υπάρχει έλλειψη διατάξεων ενδυνάμωσης.


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.1.11 και την αποδώσαμε από την Daily Mail στην http://www.dailymail.co.uk/news/article-1350135/4Play-squash-club-given-6-500-recruit-lesbian-players.html