22 Ιαν 2011

Οι αιδεσιμότατες λεσβίες Mally Lloyd και Katherine Ragsdale νυμφεύθηκαν

Στις Ην. Πολιτείες αιδεσιμότατες λεσβίες νυμφεύθηκαν με την αποκαλούμενη «απερίσκεπτη» τελετή

Δύο λεσβίες εφημέριες στις Ην. Πολιτείες νυμφεύθηκαν σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε την Πρωτοχρονιά.
Η αιδεσιμότατη Mally Lloyd και η αιδεσιμότατη Katherine Ragsdale, δύο υψηλού επιπέδου επισκόπισες, νυμφεύθηκαν στο καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη.

Το ζευγάρι είχε 400 προσκεκλημένες μεταξύ αυτών και ο επίσκοπος M. Thomas Shaw, ο υψηλότερος σε κατάταξη Κρατικός υπάλληλος της Επισκοπής, ο οποίος προΐστατο.

Βεβαίως, προκάλεσε κάποια οργή. «Αυτό είναι μια άλλη δράση απερίσκεπτης αδιαφορίας για τη ζωή της Αγγλικανικής Θρησκευτικής Κοινότητας και την εξουσία της Βίβλου από την πλευρά της Επισκοπικής Εκκλησίας», είπε ο επίσκοπος David C Anderson, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αγγλικανικού Συμβουλίου των Ην. Πολιτειών, στην εφημερίδα Χριστιανικό Ταχυδρομείο - The Christian Post. "Θα συνεχίσουν να αγνοούν ισχυρισμούς της θρησκευτικής κοινότητας για αυτοσυγκράτηση και θα συνεχίσουν να ακολουθούν τον δρόμο τις».

Το περιοδικό LGBTQ Έθνος αναφέρει ότι, ενώ στη κανονιστική συνθήκη της Επισκοπικής Εκκλησίας, ο γάμος είναι μεταξύ μιας γυναίκας και ενός άνδρα, η εκκλησία στη Γενική Συνέλευση της το 2009 ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο αναφέρει: «οι επισκοπές, ιδιαίτερα εκείνες οι επισκοπές εντός αστικών περιοχών όπου ο γάμος των λεσβιών, ή ο σύμφωνο συμβίωσης είναι νόμιμα, μπορούν να παρέχουν γενναιόδωρη ποιμαντική απάντηση για την κάλυψη των αναγκών των μελών αυτής της εκκλησίας".


Την είδηση την βρήκαμε στις 7.1.11 και την μεταφράσαμε από την Diva magazine uk στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7878