6 Νοε 2010

Στην Sharon Ferguson και στη Franka Strietzel απέρριψαν την αίτηση γάμου

Σε ένα λεσβιακό ζευγάρι απορρίφθηκε η αίτηση για πιστοποιητικό γάμου από το ληξιαρχείο του Greenwich στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, στις 2.11.10.

Η 52χρονη Επισκόπισα Sharon Ferguson, και η 49χρονη συντρόφισά της Franka Strietzel, αποπέφθηκαν με το αιτιολογικό ότι η αγγλική νομοθεσία προβλέπει ότι οι σύζυγοι πρέπει να είναι γυναίκες και άνδρες.

Η Ferguson και η Strietzel σχεδιάζουν τώρα να προσφύγουν για αυτόν τον περιορισμό στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση του γάμου λεσβιακών ζευγαριών παραβιάζει τα άρθρα 14 (προστασία κατά των διακρίσεων), 12 (δικαίωμα σύναψης γάμου) και 8 (δικαίωμα σεβασμού της οικογενειακής ζωής) της Νομοθεσίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η επισκόπισα Ferguson είναι ορισμένη υπουργίνα της θρησκείας και διευθύνουσα σύμβουλος του Lbtiq Χριστιανικού Κινήματος. H Franka Strietzel είναι εκπαιδεύτρια εταιρειών.

Η αίτηση της Ferguson και της Strietzel σήμερα αποτελεί μέρος της νέας εκστρατείας “Ισότητα στην Αγάπη” που χρηματοδοτείται από την Lgbtiq οργάνωση OutRage!

Η εκστρατεία Ισότητα στην Αγάπη επιδιώκει να θέσει τέρμα στην απαγόρευση του γάμου λεσβιακών ζευγριών και του συμφώνου συμβίωσης των ετερό ζευγριών.

"Βλέπουμε την εκστρατεία “Ισότητα στην Αγάπη” ως μια ιστορική αναζήτηση της δικαιοσύνης, ηθικά ισοδύναμο με τις εκστρατείες ανατροπής της απαγόρευσης των διαφυλετικών γάμων στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής και στον βαθύ νότο των Ην. Πολιτειών".

Η επισκόπισα Ferguson πρόσθεσε: "Αργότερα φέτος, σχεδιάζουμε μια κοινή νομική προσφυγή με άλλα επτά λεσβιακά και ετερό ζευγάρια, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουμε την απαγόρευση των γάμων στα λεσβιακά ζευγάρια και των ετερό στο σύμφωνο συμβιωσης”.

"Είμαστε αισιόδοξες. Η νομική υπόθεση μας θα κερδίσει. Η ισότητα στον πολιτικό γάμο και το αστικό δίκαιο για το σύμφωνο συμβίωσης υποστηρίζεται τώρα περισσότερο από την κοινωνία και από το Εργατικό, το Φιλελεύθερο και το Πράσινο κόμμα.

"Αισθάνομαι λίγο καταπονημένη. Ακόμα κι αν ξέραμε ότι θα απορριφθεί η δικαστική μας προσφυγή, χτυπάμε δυνατά το ότι έχουμε στερηθεί το δικαίωμα να συνάπτουμε γάμο.

"Αντιμετωπιστήκαμε με ιδιαίτερη σοβαρότητα και με μεγάλη αξιοπρέπεια από το προσωπικό του ληξιαρχείου. Μας είπαν ότι έπρεπε να ακολουθήσουν την νομοθεσία, η οποία απαγορεύει
να τελούν γάμους σε λεσβιακά ζευγάρια".

Η στάση της κοινωνίας έχει μετατοπιστεί σθεναρά υπέρ της δυνατότητας των λεσβιακών ζευγαριών να τελούν γάμο. Μια δημοσκόπηση της Populus τον Ιούνιο 2009 διαπίστωσε ότι το 61% των πολιτισών πιστεύουν ότι: "Τα λεσβιακά ζευγάρια πρέπει να έχουν ίσο δικαίωμα να συνάπτουν γάμο και όχι μόνο το σύμφωνο συμβίωσης" Μόνο το 33% διαφώνησε.


Την είδηση την 3.11.2010 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7324