21 Νοε 2010

Στην λεσβία Tara Inanloo δόθηκε πολιτικό άσυλο

Λεσβία φωτογράφισα μόδας κέρδισε στην Αγγλία την μάχη του ασύλου

Η Ιρανή queer φωτογράφισα μόδας Tara Inanloo, 21 ετών, κέρδισε την παραμονή της στην Αγγλία.

Η ζωή της είχε τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο και η ίδια θεωρούσε ότι θα εκτελούταν αν επέστρφε πίσω στο Ιράν. Αλλά έχει ήδη ανακοινωθεί, μέσω της σελίδας υποστήριξης της
Tara Inanloo στη Facebook, ότι η Υπηρεσία Συνόρων της Αγγλίας αποφάσισε, να της χορηγήσει το καθεστώς της πολιτικής πρόσφυγα στη Βρετανία.

Η λεσβία ακτιβίστρια και φωτογράφισα έφθασε στην Αγγλία το 2008 για να σπουδάσει φωτογραφία στο Nottingham Trent University. Χαρακτηρίστηκε από την εφημερίδα The Guardian, ως η Ιρανή Cindy Sherman, η κα Inanloo παρουσίασε αυτο-φωτογράφηση της σε διάφορες μεταμφιέσεις - ως διάνοούμενη, ως εργαζόμενη στο σεξ, γυμνή και με θεατρικά φορέματα.

Η αυτο-φωτογράφησή της είναι μια σειρά έργων με τίτλο Παράνομες Εικόνες. Μέσα από αυτές τις εικόνες, η ίδια παρουσιάζει την κρυμμένη πτυχή της ζωής μιας Ιρανής που ανακαλύπτει την εαυτή της", γράφει στην ιστοσελίδα της, tarainanloo.com.

Και συνεχίζει: «Καλεί την επισκέπτρια να θαυμάσει στις φωτογραφίες-εικόνες της, το απαγορευμένο σώμα μιάς Ιρανής. Αυτές οι εικόνες θα αποτελέσουν πρόκληση για την επισκέπτρια αφού είναι απεικόνιση των Ιρανίδων με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σε σύγκριση με ό, τι ο κόσμος έχει δει μέσα από φωτογραφίες των Ιρανίδων φωτογραφισών έως σήμερα".

Μιλώντας στη δημοσιογράφισα της Guardian, Tania Gold, η κα. Inanloo δήλωσε: "Μεγάλωσα πνιγμένη στα ψέματα και την ατιμία Δεν είναι εύκολο μεγαλώνεις προσποιούμενη πως είσαι ένα μη πραγματικό ον. Πρέπει πάντα να λες ψέμματα, όμως, πάντα προσπαθούσα να είμαι μια εκτός νόμου και να περνάω τα όρια".


Την είδηση την βρήκαμε στις 18.11.10 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7655