4 Νοε 2010

Η Lara Goldie, λεσβία αστυνομικίνα αυτοκτόνησε

Λεσβία αστυνομικίνα αυτοκτόνησε αφ' οτου έγινε θύμα λεσβοφοβίας

Μια λεσβία αστυνομικίνα αυτοκτόνησε αφ' οτου έγινε θύμα εκφοβισμού σχετικά με τη σεξουαλικότητα και την εμφάνισή της, η δικαστική έρευνα ξεκίνησε στις 2.11.10.

Η 28χρονη, Lara Goldie, βρέθηκε κρεμασμένη στο νοικιασμένο διαμέρισμά της, τον Ιούνιο 2010.

Αποφοίτησε από το κολέγιο της αστυνομίας Hendon τον Απρίλιο 2010 και δούλευε στην πόλη Haringey της Αγγλίας, ως ασκούμενη αστυνομικίνα.

Είχε αφήσει μια τετρασέλιδη σημείωση αυτοκτονίας που ανέφερε τα προσωπικά της προβλήματα, αλλά και περιείχε μια παράγραφο σχετικά με την Met-Αστυνομία στην οποία είπε πως οι συναδέλφισες-οι ήταν προκατειλημμένες εναντίον της.

Η Daily Mail ανέφερε πως η έρευνα δείχνει πως αισθάνθηκε ότι υπήρξε "ξε-διάλεγμα-επιλογή" και "εξοστρακισμός", ιδιαίτερα για τις κοντές, και τα αγκαθωτά μαλλιά.

Η τάξη της με 23 φοιτήτριες-ες είχε άλλες δύο λεσβίες αλλά είπε η σύμβουλός της Kamili Allnutt, αισθανόταν πως κάποιες-οι συναδέλφισες ήταν ρατσίστριες και λεσβοφοβικές.

Στη δικαστική έρευνα ακρόασης ειπώθηκε πως επίσης είχε ένα ιστορικό κατάθλιψης και πως πρόσφατα είχε υποστεί μια οδυνηρή διάλυση της σχέσης της με τη ερωμένη της.

Μια έρευνα της αστυνομίας μετά από το θάνατο της κ. Goldie διαπίστωσε ότι "ανάρμοστες" παρατηρήσεις είχαν γίνει, αλλά δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ετυμηγορία της αυτοκτονίας ήταν πρωτόδικη.


Την είδηση την βρήκαμε στις 2.11.10 και την μεταφράσαμε από την PinkNews στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/02/lesbian-pc-killed-herself-after-being-victimised/