2 Νοε 2010

2 κληρικοί παρεμβαίνουν σε δικαστικές αποφάσεις και υποθέσεις

Δύο κληρικοί λένε πως οι νόμοι υπέρ των Lgbtiq δικαιωμάτων βλάπτουν την χριστιανική ελευθερία

Δύο επίσκοποι της Πρώτης Εκκλησίας της Αγγλίας υποστηρίζουν ότι οι νόμοι της ισότητας σημαίνουν πως τα δικαιώματα των Lgbtiq είναι πιο «προνομιούχα» και είναι υπεράνω των δικαιωμάτων των Χριστιανών.

Τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Αρχιεπίσκοπου Lord Carey του Canterbury και του Επίσκοπου του Winchester Michael Scott-Joynt, είπαν ότι οι υποστηρίκτριες των Lbtiq των δικαιωμάτων είναι σε θέση να "κατάργησουν κάθε διαφωνία ή αποδοκιμασία και να "εξαναγκάσουν σε σιωπή” ".

Έγραψαν στην Sunday Telegraph προς υποστήριξη της Eunice και του Owen Johns, ένα ζευγάρι χριστιανών από την Derby, που είχαν πει στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τα παιδιά λόγω των απόψεών τους σχετικά με τον λεσβιασμό.

Η κα Eunice
Johns είπε πως χριστιανικές πεποιθήσεις της δεν θα της επέτρεπαν να πει στα φιλοξενούμενα παιδιά ότι το να είσαι λεσβία είναι αποδεκτό. Το ζευγάρι θα πάει σήμερα Ανώτατο Δικαστήριο για να ρωτήσει αν το δημοτικό συμβούλιο της Derby μπορεί να το εμποδίζει από την φροντίδα των παιδιών.

Η επιστολή των ανωτέρων κληρικών, έγραφε: «Τη Δευτέρα το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποφασίσει για το αν οι Χριστιανές είναι «κατάλληλα πρόσωπα», να παιδοθετήσουν ή να φροντίζουν τα παιδιά - ή εάν θα πρέπει να αποκλειστούν, ανεξάρτητα από τις ανάγκες των παιδιών, λόγω των αξιώσεων των Lbtiq ομάδων.

"Η υπόθεση αφορά το δημοτικό συμβούλιο της Derby και το ζεύγος Eunice και Owen Johns, των οποίων οι χριστιανικές απόψεις έχουν τιμωρηθεί σύμφωνα με νομοθεσία που θεσπίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση στο όνομα της ισότητας.

"Αυτή η « Ισότητα», ωστόσο, στα δικαιώματα των queer είναι προνομιακά
σε σχέση με αυτά των άλλων, έστω και αν η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έχει δείξει στη συνέχεια πως οι queer είναι μόνο μία στις 66 του πληθυσμού".

Προσέθεσε: «Η έρευνα κατέδειξε σαφώς ότι τα παιδιά ανατρέφονται καλύτερα σε μια οικογένεια με δύο, μια μητέρα και ο πατέρα σε μια δεσμευτική σχέση.

«Η δέσμευση του σεβασμού της συνείδησης είναι η ουσία της πολιτικής ελευθερίας. Στις υποστηρίκτριες των Lgbtiq δικαιωμάτων δεν είναι δυνατόν να τις επιτραπεί να καταστείλουν κάθε διαφωνία ή αποδοκιμασία και να “εξαναγκάζουν σε σιωπή” ".

Υπάρχει μια «σύγκρουση δικαιωμάτων», την οποία το δικαστήριο πρέπει να ρυθμίσει.

Το δικαστήριο θα κρίνει αν όσες έχουν χριστιανικές απόψεις για τον λεσβιασμό μπορεί να υφίστανται διακρίσεις, η Πολιτεία έχει λάβει θέση για ένα ηθικό ζήτημα, δηλαδή ότι αυτή η θρησκευτική πίστη είναι προβληματική".

Νωρίτερα φέτος, ο επίσκοπος Lord Carey ζήτησε το δικαστήριο που χειρίζεται υποθέσεις όπου θρησκευτικές πεποιθήσεις και ο λεσβιασμός συγκρούονται να μένουν εκτός βήματος.

Σε μια κατάθεση μάρτυρα για ένα σύμβουλο ο οποίος απολύθηκε όταν αρνήθηκε να συνεργαστεί με λεσβιακά ζευγάρια, ο Lord Carey είπε πως αυτές οι υποθέσεις θα πρέπει να εξετάζονται από μία πενταμελή δικαστική επιτροπή με κατανόηση στα θρησκευτικά ζητήματα.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η μορφή «αιτιολόγησης» είναι επικίνδυνη για την κοινωνική τάξη και αντιπροσωπεύει με σαφή σκοπό τις χριστιανικές πεποιθήσεις. Το γεγονός πως ανώτερες κληρικοί της Εκκλησίας της Αγγλίας και άλλων θρησκειών αισθάνονται υποχρεωμένες να παρεμβαίνουν άμεσα στις δικαστικές αποφάσεις και υποθέσεις που φωτίζουν μια μελλοντική κοινωνική αναταραχή».


Την είδηση την βρήκαμε την 1.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/01/bishops-say-gay-rights-laws-damage-christian-freedoms/