5 Νοε 2010

Ο επίσκοπος Stephen Platten έγραψε πως πρέπει να ακούσουν τις Lbtiq

Επίσκοπος του Wakefield, λέει πως η εκκλησία πρέπει να ακούει τις LBTIQ

Ο Επίσκοπος του Wakefield, Rt Revd Stephen Platten, λέει ότι η Εκκλησία της Αγγλίας πρέπει να ακούει τις λεσβίες μέσα και έξω από την εκκλησία.

Γράφοντας στην Church Times, ο Rev Platten περιγράφει τη συμμετοχή του σε συνάντιση της τοπικής ομάδας Queer στο Χάλιφαξ, στην οποία οι ομιλήτριες περιέγραψαν πως αισθάνονται απομονωμένες, ότι εκφοβίζονται και βιώνουν απόρριψη λόγω του σεξουαλικού τις προσανατολισμού.

Είπε ότι μετά τη συνάντηση, επισκοπή του είχε αρχίσει να "εμπλέκεται" με queer και να συζητούν για το τι λέιει η Βίβλος για το σεξουαλικό προσανατολισμό.

Περιγράφοντας τη συνάντηση, είπε ότι ορισμένες συμμετέχουσες εμφανίστηκαν νευρικές και καχύποπτες όταν έφτασε όμως ένιωσε "ντροπή" με μερικές από τις ιστορίες τις και παραδέχτηκε ότι δεν τις είχε ακούσει στο παρελθόν.

Έγραψε: «Η παρουσίαση αυτή δεν ήταν όλο εκπλήξεις, αλλά κάποια στοιχεία ήταν συγκλονιστικά. Οι λεσβίες παιδιά και έφηβες είναι θύματα εκφοβισμού στο σχολείο. Οι γονείς απορρίπτουν τα παιδιά στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού. Δυστυχώς, αυτό είναι που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Ωστόσο έφηβες μας είπαν πως έχουν υποστεί έντονη βία εις βάρος τις στους δρόμους, ακόμα και στα σχολεία.

"Τα αποτελέσματα όλων αυτών είναι τραγικά προβλέψιμα: απόλυτη απομόνωση για πολλές, υψηλότερα ποσοστά διαταραχών της ψυχικής υγείας, αυτοκτονική συμπεριφορά, αυτοτραυματισμοί, κατάχρηση ουσιών, και έλλειψης στέγης. Μερικές από τις επιμέρους ιστορίες που ακούσαμε ήταν διαπόμπευση για όλες μας".

Ο Platten έγραψε: "Η Εκκλησία του Θείου (όχι μόνο η Εκκλησία της Αγγλίας) θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο εδώ. Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε την πραγματική ακρόαση, που επιτρέπει τη δυνατότητα αλλαγής της καρδιάς, αν όχι μια αλλαγή στην ίδια μας την ηθική.

"Έχουμε όλες ευθύνη να σπάσουμε την λεσβοφοβία, όπως ακριβώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ρατσισμό ή τον σεξισμό".

Και πρόσθεσε: «Εάν περισσότερες χριστιανές κάθισουν με λεσβίες - ενεργές, μόνες, είτε με πολιτικό γάμο-σύμφωνο συμβίωσης ή όχι - αυτές, επίσης, θα δουν τα στερεότυπα καταρρέουν.
"Αναρωτιέμαι πότε οι περισσότερες επισκοπικές σύνοδοι αναζήτησαν στην τελευταία παρουσίαση λεσβίες Χριστιανές για τη ζωή τις με τον Χριστό, ή πότε στις επισκοπές τελευταία πραγματοποιήθηκαν ημερίδες σχετικά με τη σεξουαλικότητα και την πίστη".


Την είδηση την βρήκαμε στις 4.11.10 και την μεταφράσαμε από τις Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/04/bishop-of-wakefield-says-church-must-listen-to-gay-people
/