4 Νοε 2010

H λεσβία Clare Dimyon, τιμήθηκε με τον τίτλο ΜΒΕ

Σε λεσβία ακτιβίστρια απενεμήθει ο τίτλος MBE *Α

Σε μια λεσβία ακτιβίστρια από την Brighton απονεμήθηκε ο τίτλος MBE στο Buckingham Palace.

Η 45χρονη,Clare Dimyon, τιμήθηκε για τις "υπηρεσίες της στην προώθηση των δικαιωμάτων των λεσβιών, αμφισεξουαλικών, τρανς, queer στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη».

Η κα Dimyon εντάχθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας πριν από 25 χρόνια. Κατά τις τελευταίες πέντε χρονιές, έχει επισκεφθεί Ευρωπαϊκές χώρες για να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει LGBT δράσεις.

Πέρυσι, άρχισε μια εκστρατεία που ονομάζεται "Γύρος Υπερήφανης Αλληλεγγύης", κατά τον οποίο επισκέφθηκε χώρες με φτωχές καταγραφές λεσβιακών δικαιωμάτων, όπως η Πολωνία, η Λετονία και η Μολδαβία.

Είπε: «Οι LBTIQ Σλοβακίας έχουν την καλοσύνη να με αποκαλούν “Μητέρα της Υπερηφάνειας της Σλοβακίας”, αλλά νομίζω ότι θα ήταν πιο ακριβές να με αποκαλούν “παραβατική θεία” της Υπερηφάνειας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

"Έκαναν όλη την δουλειά και διακινδύνευσαν, εγώ απλώς έδειξα πως να κυματίζουν τις σημαίες και προσπάθησα να είναι μια υποστηρικτική παρουσία".

Η κα Dimyon ενθάρρυνε επίσης το Υπουργείο Εξωτερικών και τις Κοινοπολιτείες για την υποστήριξη εκδηλώσεων Υπερηφάνειας σε όλη τη γη.

Συνοδεύτηκε στα Ανάκτορα του Buckingham στις 29.10.10 από τρεις φίλες της από τη Βρετανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία.


Την είδηση την βρήκαμε στις 3.11.10 και την μεταφράσαμε από την PinkNews στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/03/lesbian-activist-awarded-mbe/

*Α Η Άριστη Τάξη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας-Most Excellent Order of the British Empire-ΜΒΕ, είναι μια τάξη ιπποσύνης που ιδρύθηκε στις 4 Ιουνίου 1917 από τον Γεώργιο τον Πέμπτο της Αγγλίας.
Μόνο από τις υψηλότερες τάξεις ενστόλων οδηγείται αυτομάτως ένα πρόσωπο στον τίτλο "Dame" ή "Ιππότης", μια τιμή που επιτρέπει στην αποδέκτρια να χρησιμοποιεί τον τίτλο “Dame" ή "Sir" πριν από το όνομά της. Αυτές οι δικαιούχοι ταξινομούνται ως επίτιμα μέλη του Τάγματος της Τάξης.

Στην φωτογραφία η κα. Clare Dimyon