22 Νοε 2010

Η λεσβία Laine Tadlock έχασε τη δουλειά της

Λεσβία έχασε τη δουλειά μετά την αναγγελία του γάμου της με την συντρόφισά της

Μια λεσβία έχασε τη δουλειά της σε ένα καθολικό πανεπιστήμιο αφότου δημοσιεύτηκε η γαμήλια αγγελία για την ίδια και την συντρόφισά της σε τοπική εφημερίδα, όπως υποστηρίζεται.

Η Laine Tadlock, διευθύντρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Πανεπιστήμιο των Βενεδικτίνων στο Springfield, Illinois, έχασε τη δουλειά της μετά την τοποθέτηση ανακοίνωσης του γάμου της στη εφημερίδα της Σπρίνγκφιλντ για να γιορτάσει το γάμο της με την συντρόφισά της Kae Helstrom.

Η εφημερίδα Chicago Sun Times ανέφερε ότι οι αρχές του Πανεπιστημίου Benedictine γνώριζε πως η 60χρονη Tadlock είναι λεσβία και την απομάκρυναν από τα καθήκοντά της αφ' ότου έβαλε την αναγγελία του γάμου της, η οποία περιελάμβανε τη θέση της στο Πανεπιστήμιο Benedictine.

Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι η διατήρηση της στο ρόλο της καθηγήτριας "δεν θα ήταν σύμφωνη με την αποστολή του πανεπιστημίου ως καθολικού θεσμού”, και πως οι “πτυχές του τρόπου ζωής της, είναι ασυμβίβαστες με τις θεμελιώδης καθολικές πεποιθήσεις".

Οι Benedictine, που διαφημίζουν πως έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργοδοσία, προσέφεραν στην κα. Tadlock πρόωρη συνταξιοδότηση υπό τον όρο ότι θα παραιτηθεί για να καταθέσει μήνυση εναντίον του πανεπιστημίου.

Μετά από την άρνηση αυτής της προσφοράς, της προτάθηκε μια νεοδημιουργηθείσα θέση ως διευθύντρια διαπιστεύσεων, της εκτίμησης και της αποτελεσματικότητας του θεσμού. Σύμφωνα με το σκεπτικό ότι απέρριψε και αυτή την θέση, επίσης, το πανεπιστήμιο εξέλαβε αυτή την απόρριψη αυτή ως παραίτηση.

Ο επίσκοπος της Springfield, John Paprocki, είπε πως το πανεπιστήμιο “θα πρέπει να επαινεθεί για την πίστη του στην αλήθεια για τη διατήρηση της πίστης και ηθικής, όπως διδάσκεται από την Καθολική Εκκλησία".

“Οι επισκόπισες ανησυχούσαν για την επιρροή μου πάνω στις καθηγήτριες των τοπικών πανεπιστημίων", είπε η κα. Tadlock. "Το να βοηθώ τις σπουδάστριες-φοιτήτριες είναι το πάθος μου ..."

Η κα. Tadlock, η οποία κατέχει τη θέση της από το 2007 και στο παρελθόν εργάστηκε σε δημόσια δημοτικά σχολεία, εξετάζει τώρα τις επιλογές της για νομική προσφυγή με την υποστήριξη πρώην σπουδαστριών-φοτητριών της.


Την είδηση την βρήκαμε στις 12.11.10 και την μεταφράσαμε από την Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7655

Στην φωτογραφία το λεσβιακό ζευγάρι Laine Tadlock και Kae Helstrom