20 Νοε 2010

Η Sheila Matthews έχασε την δίκη κατά της λεσβιακής παιδοθεσίας

Η χριστιανή γιατρίνα έχασε την δικαστική προσφυγή κατά της λεσβιακής παιδοθεσίας

Η χριστιανή γιατρίνα η οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν θύμα θρησκευτικής διάκρισης έχασε την υπόθεσή της ενάντια στην επιτροπή Northamptonshire County.

Η Δρ Sheila Matthews, από την Kettering, ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη θέση της στο συμβούλιο Northamptonshire στην ομάδα παιδοθεσίας, ζήτησε να της επιτραπεί να απόσχει από την ψηφοφορία σε υποθέσεις παιδοθεσίας που αφορούν τα λεσβιακά ζευγάρια, με το αιτιολογικό ότι πιστεύει ότι τα λεσβιακά ζευγάρια δεν πρέπει να παιδοθετούν.

Πήγε στο δικαστήριο εργατικών διαφορών Leicester ισχυριζόμενη πως υπήρξε θύμα θρησκευτικής διάκρισης, όμως η επιτροπή απέρριψε την προσφυγή και τη διέταξε να πληρώσει τα νομικά έξοδα του Συμβουλίου.
Σύμφωνα με το BBC, η Δρ Matthews είπε στο δικαστήριο πως στην Αγία Γραφή είναι σαφές ότι "η λεσβιακή πρακτική δεν είναι το πώς ο Θεός θέλει να ζούμε".

Είπε κατά την διάρκεια της ακρόασης πως είχε δει έρευνα η οποία ισχυριζόταν πως τα λεσβιακά λεσβιακά ζευγάρια μπορεί να αναθρέψουν παιδιά με “προκατάληψη κατά των ανδρών” και ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε λεσβιακά ζευγάρια είναι “πιο πιθανό να σκεφτούν σοβαρά ή να συμμετέχουν σε λεσβιακές σχέσεις".

Ο John MacMillan, Δικαστής του Εργατικού Δικαστηρίου, δήλωσε: “Οι καταγγελίες της θρησκευτικής διάκρισης απέτυχε και έχει απορριφθεί. Η υπόθεση αυτή απέτυχε, τίμια και ξεκάθαρα από τα στοιχεία της ".
Και πρόσθεσε: “Κατά την κρίση μας, τουλάχιστον από τη στιγμή της αναθεώρησης πριν από την ακρόαση, η συνέχιση της παρούσας διαδικασίας ήταν προδήλως εσφαλμένη ... ήταν καταδικασμένη να αποτύχει. Απλούστατα, δεν υπάρχει πραγματική βάση για τους ισχυρισμούς”.


Το δικαστήριο ανέφερε ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις πως είχε αδικηθεί στη βάση της θρησκείας της και πως δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι υπήρξε διαφορετική μεταχείριση σε οποιοδήποτε άλλο μέλος της ομάδας, που της ζήτησαν να απέχει από την ψηφοφορία για το αν οι λεσβίες γονείς θα πρέπει να επιτρέπεται να παιδοθετήσουν.

H Δρ Matthews είπε ότι σκέφτεται σοβαρά τι μέτρα πρέπει να ληφθούν στη συνέχεια.


Την είδηση την βρήκαμε στις 17.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/17/christian-doctor-loses-gay-adoption-case/