21 Νοε 2010

Η Αυστραλία πιέζει για το γάμο των λεσβιών

Η Αυστραλία πιέζει για το γάμο των λεσβιών

Ένας Αυστραλός βουλευτής έχει ταχθεί κατά της χώρας για έλλειψη των Queer δικαιωμάτων, λέγοντας ότι μειώνει το έθνος.

O oμοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού κόμματος Stephen Jones είπε ότι ο αποκλεισμός του δικαιώματος στο γάμο εκτός από τα λεσβιακά ζευγάρια μειώνει και την Αυστραλία, ως κοινωνία, αλλά και σημαδεύει τις λεσβίες ως "βιολογικές παραδοξότητες".

Οι ανησυχίες του ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης σχετικά με το θέμα της ισότητας του γάμου αφ' ότου μέλη του κοινοβουλίου της Αυστραλίας έλαβαν περίπου 5.000 προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες και μηνύματα στήριξης του γάμου των λεσβιών, ως αποτέλεσμα της εκστρατείας που έχει συσταθεί από μια σημαίνουσα ομάδα πολιτικής πίεσης της Αυστραλίας, “Get Up”.

Ο κ. Jones δήλωσε ότι είχε αναλάβει την υπόθεση της ισότητας γάμου μετά την εφαρμογή των "βασικών αξιών του Εργατικού κόμμματος για την ισότητα, τη δικαιοσύνης και την αξιοπρέπεια". Η αυστραλιανή εφημερίδα The Age, επίσης, ανέφερε ότι ενώ Jones δεν βλέπει τον εαυτό του ως «πρόωρο ακτιβιστή», αλλά ως κάποιον που έχει πειστεί για το "βάσιμο της αλλαγής".

Εν τω μεταξύ, η LBTIQ ιστοσελίδα, samesame.com.au αναφέρει πώς η στήριξη για το γάμο των λεσβιών αυξάνεται στη κοινωνία. Ανέφερε ότι ο βουλευτής του Πράσινου κόμματος της Μελβούρνης Adam Bandt σχεδιάζει να εισαγάγει πρόταση στην Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία θα καλεί όλες τις βουλευτίνες να καθορίσουν τις καταστατικές απόψεις τις», σχετικά με το θέμα της ισότητας γάμου.


Την είδηση την βρήκαμε στις 16.11.10 και την μεταφράσαμε από περιοδικό Diva στην http://www.divamag.co.uk/diva/update.asp#7655