26 Νοε 2010

Η λεσβία Υποστράτηγος Margaret Witt, επιστρέφει στις ένοπλες δυνάμεις

Λεσβία ιπτάμενη υποστράτηγος επιστρέφει στο καθήκον της μετά την έφεση του Λευκού Οίκου

Μια λεσβία ιπτάμενη υποστράτηγος απολύθηκε υπό την πολιτική των ενόπλων δυνάμεων "Μην ρωτάς, Μην λες", από την Πολεμική Αεροπορία, αλλά η κυβέρνηση Ομπάμα έχει καταθέσει προσφυγή κατά της αποφάσεως.

Η υποστράτηγος Margaret Witt απολύθηκε το 2007 μετά από 19 χρόνια υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία όταν η σχέση της με μια γυναίκα ήρθε στο φως.

Η Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών των Ην. Πολιτειών - ACLU, η οποία έχει την εκπροσώπησή της, είπε ότι θα επιστρέψει στα καθήκοντά της, ενώ προσέφυγε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Τακόμα, Ουάσιγκτον, αποφάνθηκε, τον Σεπτέμβριο ότι πρέπει να αποκατασταθεί, αλλά το υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε στο Εφετείο των Ην. Πολιτειών στο Σαν Φρανσίσκο στις 23.11.10 ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ην. Πολιτειών, δεν επιθυμεί τη διατήρηση της διαταγής, γεγονός που σημαίνει Maj Witt μπορεί να επιστρέψει στην υπηρεσία της.

Σε δήλωσή της, είπε: "Είμαι ενθουσιασμένη που είμαι σε θέση να υπηρετήσω στην Πολεμική Αεροπορία και πάλι.

"Οι γυναίκες και οι άνδρες στη μονάδα είναι σαν μέλη της οικογένειάς μου, περίμενα πολύ καιρό για να επιστρέψω κοντά τις".

Η Υποστράτηγος Witt έκρυβε τη σεξουαλικότητά της, αλλά δημοσιοποιήθηκε το 2004, όταν ο πρώην άντρας της συντρόφισάς της, ενημέρωσε την Πολεμική Αεροπορία ότι ήταν λεσβία.

Κατά τη διάρκεια της υπόθεσης, οι πρώην συναδέλφισές-οι της κατέθεσαν ότι η ταλαιπωρία της, παρά ο σεξουαλικός προσανατολισμός της, έβλαψε το ηθικό της μονάδας.

Οι Lgbtiq ελπίζουν ότι η απαγόρευση να μην υπηρετούν οι ανοικτά λεσβίες στις ένοπλες δυνάμεις μπορεί να καταργηθεί από το Κογκρέσο στην τρέχουσα σύνοδο των εκλεγμένων πολιτικίνων των οποίων τελειώνει η θητεία τις.


Την είδηση την βρήκαμε στις 24.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/24/lesbian-flight-nurse-returns-to-duty-as-white-house-appeals/