26 Νοε 2010

195 συλήψεις για εγκλήματα βίας και μίσους

Η αστυνομία Metropolitan συνέλαβε 195 πρόσωπα σε επιδρομή κατά των εγκλημάτων μίσους

Μια επιχείρηση κατά του εγκλήματος μίσους που πραγματοποίησε η Αστυνομία Metropolitan στο Λονδίνο σήμερα το πρωί οδήγησε σε 195 συλλήψεις.

Οι επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν την αυγή, συμπίπτει χρονικά με τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, γνωστό και από την μεριά των ανδρών ως White Ribbon Day.

Η πλειοψηφία των συλλήψεων που συνδέονται με την ενδοοικογενειακή βία, αν και δύο είχαν σχέση με λεσφοβοφοβικά αδικήματα.

Η αστυνομία μετρώντας μέχρι σήμερα το σύνολο των συλλήψεων.

Από τις 195 συλλήψεις υπολογίζεται μέχρι στιγμής, 112 άτομα παραμένουν υπό κράτηση, 33 έχουν χρεωθεί με αδικήματα και 50 είναι εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

Η αστυνομία στόχευσε στις βάσιμες υπόνοιες ότι τα εγκλήματα που έχουν κίνητρο τον ρατσισμό και την αναπηρία, καθώς και τα εγκλήματα κατά των ευάλωτων ομάδων ή των ηλικιωμένων από τα μέλη της ίδιας της οικογένειας ή όσες τις φροντίζουν.

Οι επιδρομές αποτελούν μέρος της Επιχείρησης Αθηνά και, από το 2006, έχουν πραγματοποιηθεί δύο φορές το χρόνο για να συμπέσουν με την White Ribbon Day, το Νοέμβριο και τη Διεθνή ημέρα κατά της λεσβοφοβίας τον Απρίλιο.

Ο αστυνόμος Darren Williams, επικεφαλής της Μονάδας Δημόσιας Προστασίας, δήλωσε: "Η αστυνομία
Metropolian είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τη βία σε όλες τις μορφές της και έχει ως στόχο να παρέμβει το συντομότερο δυνατόν για την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων και των δύο φύλων και να λογοδοτήσουν οι υπαίτιες-οι.

"Έχουμε αναλάβει ενεργό ρόλο, προκειμένου να προσαχθούν οι υπεύθυνες-οι στη δικαιοσύνη και να στηρίξουμε τα θύματα αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων. Έχουμε ενθαρρυντικά στοιχεία που μας παρέχουν τρίτες-οι και αναπτύσουμε ισχυρότερους δεσμούς με τις κοινότητες που κινδυνεύουν περισσότερο.

"Γνωρίζουμε ότι αυτές οι μορφές εγκλήματος εξακολουθούν να μην αναφέρονται κι εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των κοινοτήτων, έτσι ώστε τα θύματα να αισθάνονται ότι μπορούν να προχωρήσουν. Βασικό μήνυμά προς τα θύματα των εγκλημάτων αυτών είναι να μας πείτε τι συμβαίνει ώστε να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε, αλλά αν δεν μπορείτε να το πείτε την αστυνομία - πείτε το σε κάποια".

Ο αντιδήμαρχος για την αστυνόμευση, Kit Malthouse, δήλωσε: "Δεν υπάρχει τόπος στο Λονδίνο για ενδοοικογενειακή βία ακόμη και για εκείνους που συνελήφθηκαν σήμερα το πρωί και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι. Η Metropolitan έχει λάβει το έγκλημα αυτό πολύ σοβαρά και είμαστε ευγνώμονες σε όλες εκείνες που συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική επιχείρηση. Θέλω να διαβεβαιώσω τις Λονδρέζες ότι υπάρχει μηδενική ανοχή στην πρωτεύουσα για αυτά τα θρασύδειλα εγκλήματα και όλες οι δράστριες-ες αντιμετωπίζονται άμεσα και σοβαρά".


Την είδηση την βρήκαμε στις 25.11.10 και την μεταφράσαμε από την Pink News στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/25/met-police-arrest-195-people-in-anti-hate-crime-raids/