29 Νοε 2010

Η Apple αφαίρεσε την αντι-λεσβιακή εφαρμογή από το iPhone

Η Apple αφαίρεσε την αντι-λεσβιακή εφαρμογή από το iPhone

Η Apple αφαίρεση την εφαρμογή από το κατάστημα της iTunes που αιτούταν την εμπόδιση του γάμου των λεσβιακών ζευγαριών και των Queer δικαιωμάτων.

Η εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από μια χριστιανική ομάδα, αφαιρέθηκε από το ηλεκτρονικό κατάστημα μετά την προσοχή των μέσων ενημέρωσης.

Βασίστηκε στη διακήρυξη Μανχάταν, ένα μανιφέστο που κυκλοφόρησε το 2009 από χριστιανές και καθολικές ηγέτιδες που είναι κατά της "διάβρωσης" του γάμου.

Η Apple δεν επέτρεψε αιτήματα για σχολιασμό και οι εκκλήσεις προς την Διοργάνωση της Δήλωσεις Μανχάταν παρέμειναν αναπάντητες.

Σχεδόν 7.000 Lgbtiq υπέγραψαν μια online διαμαρτυρία-αίτηση που ζητούσε από την συνήθως φιλική προς τις Lgbtiq εταιρεία να αφαιρέσει την εφαρμογή.

[...]

Τον Οκτώβριο του 2008, η Apple είχε δώσει 100.000 δολλάρια στην εκστρατεία κατά της Πρότασης 8, η οποία ζητούσε να διατηρηθεί το δικαίωμα λεσβιακών ζευγαριών να νυμφεύονται στην Καλιφόρνια.

Η εταιρεία είπε πως μίλησε δημόσια επειδή "τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσώπων - συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του γάμου - δεν πρέπει να επηρεάζονται από τον σεξουαλικό προσανατολισμό τις".


Την είδηση την βρήκαμε στις 26.11.10 και την αποδώσαμε από την Pink News γραμμένη από την Jessica Geen στην http://www.pinknews.co.uk/2010/11/26/apple-removes-anti-gay-iphone-app/