9 Μαρ 2009

Φιλί μεταξύ γυναικών σε διαφήμιση στην ελληνική τηλεόραση

Δεν ξεχνάμε ότι στην Αθήνα στις 20.9.05

Διευκρινίσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 αποφάσισε να ζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σχετικά με τη μετάδοση της διαφήμισης γνωστής τσίχλας, στην οποία δύο γυναίκες φιλιούνται ή τείνουν να φιληθούν.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δημήτρης Χαραλάμπης, σημείωσε ότι το θέμα της επίμαχης διαφήμισης τέθηκε κατόπιν καταγγελίας μέλους του Συμβουλίου, ενώ από την πλευρά του ΑΝΤ1 υποστηρίζεται ότι η διαφήμιση προβάλλεται κατόπιν έγκρισης της αρμόδιας επιτροπής.

Σε ερώτηση δε, σχετικά με την προβολή της διαφήμισης και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο κ. Χαραλάμπης είπε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο χρόνια το ΕΣΡ είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ σε τηλεοπτική σειρά του σταθμού Mega για τη μετάδοση φιλιού μεταξύ δύο ανδρών ηθοποιών.


Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα δεν έχει σημασία το Σύταγμα, οι νόμοι αλλά ούτε όσα η Ελλάδα αποδέχεται και υπογράφει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή τον ΟΗΕ. Ας θυμηθούμε ότι το φιλί του MEGA αθωώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. H διαφήμηση ήταν για τσίχλα της εταιρείας DENTINE. Ευαγγελία Βλάμη